Research Article
BibTex RIS Cite

Avrupa Birliği ve ABD Arasında Afganistan Çıkmazı

Year 2021, Issue: 11, 82 - 85, 01.11.2021

Abstract

Tarih boyunca pek çok işgal ve müdahaleye sahne olan Afganistan toprakları, son yarım yüzyılın neredeyse tamamında gündemde kalan bir ülke olmayı başardı. Önce Sovyet işgali ve karşı direniş akabinde Afgan iç savaşı ve nihayetinde 11 Eylül 2001 faciası sonrası başlayan ABD işgali ile Afganistan bir türlü huzur yüzü göremeyen bir ülke haline geldi. Afganistan’ın bu kadar uzun süreli işgal ve direnişe maruz kalmasının altında yatan siyasi ve sosyal sebepler çokça tartışıladursun, yeni bir dünya ve yeni bir demokrasi çağı adıyla başlayan ABD’nin Afganistan işgali aradan geçen 20 yılın ardından Başkan Joe Biden’in açıklamasıyla son buldu ve ABD askerleri ülkeyi neredeyse kaçarcasına terk etti. Peki bu 20 sene de Afganistan’da bir şeyler değişti mi? Dünyaya daha entegre bir Afganistan’dan söz edebildik mi?

References

  • http://www.europolitika.com/avrupa-birligi-ve-abd-arasinda-afganistan-cikmazi/
Year 2021, Issue: 11, 82 - 85, 01.11.2021

Abstract

References

  • http://www.europolitika.com/avrupa-birligi-ve-abd-arasinda-afganistan-cikmazi/
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects International Relations
Journal Section Research Article
Authors

Ali İzzet Keçeci

Publication Date November 1, 2021
Submission Date October 15, 2021
Published in Issue Year 2021 Issue: 11

Cite

APA Keçeci, A. İ. (2021). Avrupa Birliği ve ABD Arasında Afganistan Çıkmazı. EURO Politika(11), 82-85.

Yayına kabul edilen makalelerin içerikleri ile ilgili tüm sorumluluk yazarlara ait olup yalnızca onların fikir ve görüşlerini yansıtmaktadır. 

Dergiye, daha önce başka bir dergide, kitapta vb. herhangi bir kaynakta yayımlanan makaleler kabul edilmemektedir. Ulusal veya uluslararası konferans, seminer ve panellerde sunulan bildiriler, dipnotta belirtildikten ve makale formatına dönüştürüldükten sonra yayın sürecine alınabilir.

Dergide yayımlanan akademik makaleler sadece eğitim amaçlı olarak çoğaltılabilir. Eğitim amacı dışında makaleler, makalelerdeki şekil, grafik ve tablolar izin alınmadan kısmen veya tamamen çoğaltılamaz, arşivlenemez. Akademik yayınlarda kaynak gösterilmesi şartı ile makalelerden alıntı yapılabilir. 


Yazarların, EURO Politika derginde yayınlanmak üzere göndermiş oldukları makaleler için telif ücreti talep etmeyeceklerini taahhüt ettikleri kabul edilir.