News
BibTex RIS Cite

Fransa Seçmeni Macron’a Ters Köşe Yaptı

Year 2022, Issue: 14, 21 - 25, 01.05.2022

Abstract

Cumhurbaşkanlığı seçimini açık ara kazanan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, parlamento seçimlerde hezimete uğradı; ittifaka rağmen meclis çoğunluğu kaybetti.
Fransa, Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı seçimini yapmış Macron, yüzde 58,55’lik oy oranıyla güçlü rakibi Marine Le Pen’e (yüzde 41,45) karşı zafer elde etmişti.
Bu zaferin üstünden iki ay dahi geçmeden Fransa bir kez daha sandığa gitti, bu kez milletvekili genel seçimleri vardı.
Takvimlerden 12-19 Haziran tarihleri işaretlendi. İki tur şeklinde yapılan seçimler için Mayıs ayı boyunca seçim kampanyası yürütüldü. Adaylar belirlendi, ittifaklar yapıldı ve 577 sandalyeli Ulusal Meclis için yarış başladı.

Year 2022, Issue: 14, 21 - 25, 01.05.2022

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects International Relations
Journal Section Miscellaneous
Authors

Pınar Torlak

Publication Date May 1, 2022
Submission Date April 15, 2022
Published in Issue Year 2022 Issue: 14

Cite

APA Torlak, P. (2022). Fransa Seçmeni Macron’a Ters Köşe Yaptı. EURO Politika(14), 21-25.

Yayına kabul edilen makalelerin içerikleri ile ilgili tüm sorumluluk yazarlara ait olup yalnızca onların fikir ve görüşlerini yansıtmaktadır. 

Dergiye, daha önce başka bir dergide, kitapta vb. herhangi bir kaynakta yayımlanan makaleler kabul edilmemektedir. Ulusal veya uluslararası konferans, seminer ve panellerde sunulan bildiriler, dipnotta belirtildikten ve makale formatına dönüştürüldükten sonra yayın sürecine alınabilir.

Dergide yayımlanan akademik makaleler sadece eğitim amaçlı olarak çoğaltılabilir. Eğitim amacı dışında makaleler, makalelerdeki şekil, grafik ve tablolar izin alınmadan kısmen veya tamamen çoğaltılamaz, arşivlenemez. Akademik yayınlarda kaynak gösterilmesi şartı ile makalelerden alıntı yapılabilir. 


Yazarların, EURO Politika derginde yayınlanmak üzere göndermiş oldukları makaleler için telif ücreti talep etmeyeceklerini taahhüt ettikleri kabul edilir.