Following are chemical analysis's results regarding Standardizatian
of Urfa butters.
1 - Moisture percentages are maximum % 0,544, minimum
% 0,009 and average % 0,250,
2 - Total solids not fat percentages are maximum % 0;349,
minimum % 0,022 and average % 0,235,
3 - Fat percent8Jges are maximum% 99,67, minimum% 99,24
and average% 99,515,
4 - Acıdıty ıs maximum 3,8, minimum 1,3 and average 2,2;
5 - Reichert - Mei s::ıl values are maximum 29, 70, minimum
23,10, average 3,6,
6 - Polenske values are maximum 6;ı, minimum 2,l, average
3,6,
7 - Saponificatıon values are maximum 236,74, minimum
227,20 and aver8Jge 231,
8 - Hehner values are maximum 90,71, minimum 80,87 and
average 86,10,
9 - İodine values are maximum 36,57, minimum 27,94 and
average 31,40.
Urfa yağının standardizasyonu ile ilgili olarak yapmış olduğumuz kimyasal muayeneler neticesinde :
1 - Rutubet miktarı : Azami % 0,544, asgari % 0,009 ve vasati % 0,250,
2 - Yağsız kuru madde miktan: Azami % 0,349, asgari
% 0,022 ve vasati olarak % 0,235,
3 -Yağ miiktarı : Azami % 99,67, asgari % 99,24 ve vasati olarak % 99;515,
4 - Asit derecesi : Azami 3,8, asgari 1,3 ve vasati olarak 2,2,
5 - Reichert- Meissl sayısı: Azami 29,70, asgari 23,10, vasati olarak 25,80,
6 - Polenske sayısı: Azami 6,1, asgari 2,1 ve vasati olarak 3,6,
7 - Sabunlaşma sayısı: Azami 236,74, asgari 227,20 ve vasati olarak 231,
8 - Hehner sayısı: Azami 90,71, asgari 80,87 ve vasatİ olarak 86,10,
9 - İyod sayısı: Azami 36,56, asgari 27,94 ve vasati olarak 31,40 bulunmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Bilimleri |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1964 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 1964 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1964 Cilt: 2 Sayı: 3-4 |