1 - 155 samples of cheese were examined to find out their
chemical composition.
2 -The samples which are brought from towns and counties
were immediatly examined and analysed.
3 - Aftere examination of the samples, it was seen that the
cheese was made according to the customs.
4- At the end of the examination, it was seen that there was
a great difference in between the lowest and the highest numbers.
It was found that no standard method was used in the production
of the cheese.
5 - The results of the examination is shown on table (21) .
Chemical composition of the cheeses in Turkey
TABLE: 21
-----·-- - - - -------
% Minimum % Average % Maximum
Humidity 21.00 54.40 76.20
Dry matter 23.80 45.89 79.00
Fat 4 .53 17.77 32.85
Dry matter without fat 7.17 28.51 60.00
Tuz 0.40 5.01 12 .90
Fat indry matter 9.80 37.69 82 .12
Salt in dry matter 0.80 11.42 29.72
Total ashes 2.00 6.60 · 16.00
Pure ashes 0.35 1.63 4.00
Acidity (lastik asit) 0.90 2.54 5.00
Asidi te (S. H. Cinsinde) 40.0 115.3 190.00
ÖZET
1 - Türkiye beyaz peynirierinin kimyevi terkiplerini tesbit etmek
üzere 155 numune üzerinde çalışılmıştır.
2 - İl ve ilçelerden usulüne uygun olarak getirtilen numune
peynirler hemen muayene ve analize alınmıştır.
3 - Peynirleıin muayenesinde imalatın adet ve göreneklere göre
yapıldığı görülmüştür.
4 - Muayene sonunda elde edilen sonuçların en az ile en
çok arasında geniş bir hudut olduğu ve standard bir metodun uygu
lanmadığı tesbit edilmiştir.
5 - Muayene sonuçları cetvel : 21 de gösterilmiştir.
Türkiye Beyaz Peynirierinin kimyevi bileşimleri
CETVEL: 21
% Enaz Ortalama %En çok
-- --- - - - - --
Su 21.00 54.40 76.20
Kuru Madde 23.80 45.89 79.00
Yağ 4.53 17.77 32.85
Yağsız kuru madde 7.17 28.51 60.00
Tuz 0.40 5.01 12 .90
Kuru madde de yağ 9.80 37.69 82.12
Kuru madde de tuz 0.80 11.42 29.72
Bütün kül 2.00 6.60 16.00
Saf kül 0.35 1.63 4 .00
Asidite (Asit Laktik) 0.90 2.54 5.·00
Asidite (S. H. Cinsinden) 40.0 115.3 190.00
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Bilimleri |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1973 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 1973 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1973 Cilt: 4 Sayı: 3-4 |