Muhtelif bölgelerde imal edilen 39 tereyağı nümunesi fiziki ve kimyevi yönden muayene ve analizleri yapılmıştır. Sonuçlar aşağıda (Cetvel : 1) de gösterilmiştir.
Alp, F. ( 1964) : Urfa Yağlarının Terkipleri Üzerinde Araştırmalar ve Bu Yağların Standardizasyonuna ait Teklifl er . Etlik Bak t. Enst. Dergisi. Cilt 2 S. 3,4 S. 198.
Altay, R., ( 1953) : Ankara Piyasasında Satılan Yemeklik Eritilmiş Tereyağların Fiziki ve Şımik Özellikleri Üzerinde İncelemeler. Askeri Vet . Akd. Ankara .
Anderw, L,W. Kate, B.W. ( 1949) Structure and Composition of Food.
New - York .
AygJn, S. ( 1940) : Hayvanlardan Elde Edilen Gıdalar, Gıdalar Hıfzıssıhha sı •ıe Gıda Tahlili. Veteriner Fakültesi Yayını 499.
Aygün, S. ve Karasoy, M. ( 1940) : 1939 dan 1949 a kadar 1O yıl içeri si nde Enstıtümüz Laboratuvarında muayeneleri yapılan gıda maddeleri ve bunla rı n analizinden çıkarılan sonu çlar . Türk Vet. Hek . Dergisi 2,3,4.
Eralp, M. ( 1949) : Akkaraman Koyun ların ı n . Süt Ve ri m leri ile Sütlerin Ter ki bi ve Süt Yağlarının Fizi i ve Kimyevi Vas ıflar ı. Ank. Üniv. Z.F.Y. 5. Ank ara .
Hatipoğlu, Türk ve Arkadaşları ( 1970) : Yemeklik ve Kahvaltılık Tere
• yağ ve nebati yağların Fiziki ve Kimyevi yönden sistematik muayeneleri. Ellek Vet. Kont. ve Araştırma Ens t. Dergisi, 1970.
Huııziker, M. ( 1949) : The Butter İndustry, New - York................................................................................
İznıen, E. R. ( 1959) : Süt ve Mamullerinin Teknolojisi. Ziraat Fakü l tes :. An l-:a ra .
Onıurtag, C. ( 1966) : Süt ve Mamulleri ile Margarin ve Sıvı Yağların Fi ziksel, ve Kimyasal. Mikrobiolojik ve Biolojik Analizleri. Ank . Üniv. Ec zac ı l ı k F. Çalışmaları sergisi . Ank a ra .
Tolgay, Z. ve Tetik, i. ( 1966) : Besin Kontrolu ve Ana li z Klavuzu Ege Matbaacılık Ankara .
Tolgay, Z. (1965) : Yağlarda Acılık (Rancidite) Acılığın Tesbi ti iç i n Ku l l an ıl an Kreis Deneyi ve diğer çubuk deneyler üzerinde incelemeler Türk . Vet. Hek : Derneği Dergisi. Cilt 35, S. 3 - 4
Töral, A.R. ( 1969) : Elazığ Bölgesi Tereyağları üzerinde kimyevi inceleme le r. Bornova Vet . Kontrol ve Araştırma Enst. Dergisi Eg . Üniv. Matbaası, İ z mi r.
Yöney, Z. ( 1957) : Yurdumuzun Belli Başlı Yerlerinde İstihsal ve İstihlak edilen tereyağlarının yapı.lışları ve Genel vakıfları üzerinde araştırmalar Ankara Üniversitesii Z.F. Yayınları 117 çalışmaları 71 Ankara Üni v. Basımevi. •
Chemical Investigations on Butters Collected from Different Regions of Turkey
Year 1972,
Volume: 4 Issue: 1-2, 63 - 74, 01.12.1972
In this study we made inwestigation f9r the physical and chc mical examination butter fat wich are pruduced clifferent part of Turkey. The results are showed (Table : 1).
References
Adam, R.C . ( 1954) Trabzon Yağı Ank. Üniv. Ziraat F. Yıl lığı. 4 Fask. S.
389 - 398.
Atkım, R.C . ( 1955) : Erimiş Yemeklik Yağların Bilhassa Güneydoğu İlle rimizdeki Teknik, Ekonomik durumları ile Vasıfları Üzerinde Araştırma lar, Ank. Üniv. Z.F. Yay. 67 Çalışmalar 32 Ank. Üniv. Basımevi Ank.
Adam, R.C. ( 1956) : Tereyağcılık Ank. Üniv. Z.F. Yay. 87 Ders Ki tabı :
34 Ank . Ü. Bas .
Adam, R.C . ( 1956) : Süt ve Süt Mamüllerinde Reaksiyon, Asitlik Derecesi ve Eunlar belirtme yolları. Ank . Üniv. Z.F. Yay. 108 çalışmalar 63. Ank . Bası mevi.
Alp, F. ( 1964) : Urfa Yağlarının Terkipleri Üzerinde Araştırmalar ve Bu Yağların Standardizasyonuna ait Teklifl er . Etlik Bak t. Enst. Dergisi. Cilt 2 S. 3,4 S. 198.
Altay, R., ( 1953) : Ankara Piyasasında Satılan Yemeklik Eritilmiş Tereyağların Fiziki ve Şımik Özellikleri Üzerinde İncelemeler. Askeri Vet . Akd. Ankara .
Anderw, L,W. Kate, B.W. ( 1949) Structure and Composition of Food.
New - York .
AygJn, S. ( 1940) : Hayvanlardan Elde Edilen Gıdalar, Gıdalar Hıfzıssıhha sı •ıe Gıda Tahlili. Veteriner Fakültesi Yayını 499.
Aygün, S. ve Karasoy, M. ( 1940) : 1939 dan 1949 a kadar 1O yıl içeri si nde Enstıtümüz Laboratuvarında muayeneleri yapılan gıda maddeleri ve bunla rı n analizinden çıkarılan sonu çlar . Türk Vet. Hek . Dergisi 2,3,4.
Eralp, M. ( 1949) : Akkaraman Koyun ların ı n . Süt Ve ri m leri ile Sütlerin Ter ki bi ve Süt Yağlarının Fizi i ve Kimyevi Vas ıflar ı. Ank. Üniv. Z.F.Y. 5. Ank ara .
Hatipoğlu, Türk ve Arkadaşları ( 1970) : Yemeklik ve Kahvaltılık Tere
• yağ ve nebati yağların Fiziki ve Kimyevi yönden sistematik muayeneleri. Ellek Vet. Kont. ve Araştırma Ens t. Dergisi, 1970.
Huııziker, M. ( 1949) : The Butter İndustry, New - York................................................................................
İznıen, E. R. ( 1959) : Süt ve Mamullerinin Teknolojisi. Ziraat Fakü l tes :. An l-:a ra .
Onıurtag, C. ( 1966) : Süt ve Mamulleri ile Margarin ve Sıvı Yağların Fi ziksel, ve Kimyasal. Mikrobiolojik ve Biolojik Analizleri. Ank . Üniv. Ec zac ı l ı k F. Çalışmaları sergisi . Ank a ra .
Tolgay, Z. ve Tetik, i. ( 1966) : Besin Kontrolu ve Ana li z Klavuzu Ege Matbaacılık Ankara .
Tolgay, Z. (1965) : Yağlarda Acılık (Rancidite) Acılığın Tesbi ti iç i n Ku l l an ıl an Kreis Deneyi ve diğer çubuk deneyler üzerinde incelemeler Türk . Vet. Hek : Derneği Dergisi. Cilt 35, S. 3 - 4
Töral, A.R. ( 1969) : Elazığ Bölgesi Tereyağları üzerinde kimyevi inceleme le r. Bornova Vet . Kontrol ve Araştırma Enst. Dergisi Eg . Üniv. Matbaası, İ z mi r.
Yöney, Z. ( 1957) : Yurdumuzun Belli Başlı Yerlerinde İstihsal ve İstihlak edilen tereyağlarının yapı.lışları ve Genel vakıfları üzerinde araştırmalar Ankara Üniversitesii Z.F. Yayınları 117 çalışmaları 71 Ankara Üni v. Basımevi. •
Hatipoğlu, M. (1972). Muhtelif Bölgelerde İmal Edilen Tereyağları Üzerinde Kimyevi Yönden İncelemeler. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 4(1-2), 63-74.