Muhtelif bölgelerde imal edilen 39 tereyağı nümunesi fiziki ve kimyevi yönden muayene ve analizleri yapılmıştır. Sonuçlar aşağıda (Cetvel : 1) de gösterilmiştir.
Alp, F. ( 1964) : Urfa Yağlarının Terkipleri Üzerinde Araştırmalar ve Bu Yağların Standardizasyonuna ait Teklifl er . Etlik Bak t. Enst. Dergisi. Cilt 2 S. 3,4 S. 198.
Altay, R., ( 1953) : Ankara Piyasasında Satılan Yemeklik Eritilmiş Tereyağların Fiziki ve Şımik Özellikleri Üzerinde İncelemeler. Askeri Vet . Akd. Ankara .
Anderw, L,W. Kate, B.W. ( 1949) Structure and Composition of Food.
New - York .
AygJn, S. ( 1940) : Hayvanlardan Elde Edilen Gıdalar, Gıdalar Hıfzıssıhha sı •ıe Gıda Tahlili. Veteriner Fakültesi Yayını 499.
Aygün, S. ve Karasoy, M. ( 1940) : 1939 dan 1949 a kadar 1O yıl içeri si nde Enstıtümüz Laboratuvarında muayeneleri yapılan gıda maddeleri ve bunla rı n analizinden çıkarılan sonu çlar . Türk Vet. Hek . Dergisi 2,3,4.
Eralp, M. ( 1949) : Akkaraman Koyun ların ı n . Süt Ve ri m leri ile Sütlerin Ter ki bi ve Süt Yağlarının Fizi i ve Kimyevi Vas ıflar ı. Ank. Üniv. Z.F.Y. 5. Ank ara .
Hatipoğlu, Türk ve Arkadaşları ( 1970) : Yemeklik ve Kahvaltılık Tere
• yağ ve nebati yağların Fiziki ve Kimyevi yönden sistematik muayeneleri. Ellek Vet. Kont. ve Araştırma Ens t. Dergisi, 1970.
Huııziker, M. ( 1949) : The Butter İndustry, New - York................................................................................
İznıen, E. R. ( 1959) : Süt ve Mamullerinin Teknolojisi. Ziraat Fakü l tes :. An l-:a ra .
Onıurtag, C. ( 1966) : Süt ve Mamulleri ile Margarin ve Sıvı Yağların Fi ziksel, ve Kimyasal. Mikrobiolojik ve Biolojik Analizleri. Ank . Üniv. Ec zac ı l ı k F. Çalışmaları sergisi . Ank a ra .
Tolgay, Z. ve Tetik, i. ( 1966) : Besin Kontrolu ve Ana li z Klavuzu Ege Matbaacılık Ankara .
Tolgay, Z. (1965) : Yağlarda Acılık (Rancidite) Acılığın Tesbi ti iç i n Ku l l an ıl an Kreis Deneyi ve diğer çubuk deneyler üzerinde incelemeler Türk . Vet. Hek : Derneği Dergisi. Cilt 35, S. 3 - 4
Töral, A.R. ( 1969) : Elazığ Bölgesi Tereyağları üzerinde kimyevi inceleme le r. Bornova Vet . Kontrol ve Araştırma Enst. Dergisi Eg . Üniv. Matbaası, İ z mi r.
Yöney, Z. ( 1957) : Yurdumuzun Belli Başlı Yerlerinde İstihsal ve İstihlak edilen tereyağlarının yapı.lışları ve Genel vakıfları üzerinde araştırmalar Ankara Üniversitesii Z.F. Yayınları 117 çalışmaları 71 Ankara Üni v. Basımevi. •
Chemical Investigations on Butters Collected from Different Regions of Turkey
In this study we made inwestigation f9r the physical and chc mical examination butter fat wich are pruduced clifferent part of Turkey. The results are showed (Table : 1).
Kaynakça
Adam, R.C . ( 1954) Trabzon Yağı Ank. Üniv. Ziraat F. Yıl lığı. 4 Fask. S.
389 - 398.
Atkım, R.C . ( 1955) : Erimiş Yemeklik Yağların Bilhassa Güneydoğu İlle rimizdeki Teknik, Ekonomik durumları ile Vasıfları Üzerinde Araştırma lar, Ank. Üniv. Z.F. Yay. 67 Çalışmalar 32 Ank. Üniv. Basımevi Ank.
Adam, R.C. ( 1956) : Tereyağcılık Ank. Üniv. Z.F. Yay. 87 Ders Ki tabı :
34 Ank . Ü. Bas .
Adam, R.C . ( 1956) : Süt ve Süt Mamüllerinde Reaksiyon, Asitlik Derecesi ve Eunlar belirtme yolları. Ank . Üniv. Z.F. Yay. 108 çalışmalar 63. Ank . Bası mevi.
Alp, F. ( 1964) : Urfa Yağlarının Terkipleri Üzerinde Araştırmalar ve Bu Yağların Standardizasyonuna ait Teklifl er . Etlik Bak t. Enst. Dergisi. Cilt 2 S. 3,4 S. 198.
Altay, R., ( 1953) : Ankara Piyasasında Satılan Yemeklik Eritilmiş Tereyağların Fiziki ve Şımik Özellikleri Üzerinde İncelemeler. Askeri Vet . Akd. Ankara .
Anderw, L,W. Kate, B.W. ( 1949) Structure and Composition of Food.
New - York .
AygJn, S. ( 1940) : Hayvanlardan Elde Edilen Gıdalar, Gıdalar Hıfzıssıhha sı •ıe Gıda Tahlili. Veteriner Fakültesi Yayını 499.
Aygün, S. ve Karasoy, M. ( 1940) : 1939 dan 1949 a kadar 1O yıl içeri si nde Enstıtümüz Laboratuvarında muayeneleri yapılan gıda maddeleri ve bunla rı n analizinden çıkarılan sonu çlar . Türk Vet. Hek . Dergisi 2,3,4.
Eralp, M. ( 1949) : Akkaraman Koyun ların ı n . Süt Ve ri m leri ile Sütlerin Ter ki bi ve Süt Yağlarının Fizi i ve Kimyevi Vas ıflar ı. Ank. Üniv. Z.F.Y. 5. Ank ara .
Hatipoğlu, Türk ve Arkadaşları ( 1970) : Yemeklik ve Kahvaltılık Tere
• yağ ve nebati yağların Fiziki ve Kimyevi yönden sistematik muayeneleri. Ellek Vet. Kont. ve Araştırma Ens t. Dergisi, 1970.
Huııziker, M. ( 1949) : The Butter İndustry, New - York................................................................................
İznıen, E. R. ( 1959) : Süt ve Mamullerinin Teknolojisi. Ziraat Fakü l tes :. An l-:a ra .
Onıurtag, C. ( 1966) : Süt ve Mamulleri ile Margarin ve Sıvı Yağların Fi ziksel, ve Kimyasal. Mikrobiolojik ve Biolojik Analizleri. Ank . Üniv. Ec zac ı l ı k F. Çalışmaları sergisi . Ank a ra .
Tolgay, Z. ve Tetik, i. ( 1966) : Besin Kontrolu ve Ana li z Klavuzu Ege Matbaacılık Ankara .
Tolgay, Z. (1965) : Yağlarda Acılık (Rancidite) Acılığın Tesbi ti iç i n Ku l l an ıl an Kreis Deneyi ve diğer çubuk deneyler üzerinde incelemeler Türk . Vet. Hek : Derneği Dergisi. Cilt 35, S. 3 - 4
Töral, A.R. ( 1969) : Elazığ Bölgesi Tereyağları üzerinde kimyevi inceleme le r. Bornova Vet . Kontrol ve Araştırma Enst. Dergisi Eg . Üniv. Matbaası, İ z mi r.
Yöney, Z. ( 1957) : Yurdumuzun Belli Başlı Yerlerinde İstihsal ve İstihlak edilen tereyağlarının yapı.lışları ve Genel vakıfları üzerinde araştırmalar Ankara Üniversitesii Z.F. Yayınları 117 çalışmaları 71 Ankara Üni v. Basımevi. •
Hatipoğlu, M. (1972). Muhtelif Bölgelerde İmal Edilen Tereyağları Üzerinde Kimyevi Yönden İncelemeler. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 4(1-2), 63-74.