Kitap İncelemesi

Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025.

Cilt: 32 Sayı: 126 1 Mayıs 2026
PDF İndir
EN TR

Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025.

Öz

Günümüzde artık yerini e-postaya ve anlık dijital yazışmalara bırakan mektup, bir dö- nemin en önemli iletişim aracı olduğu kadar edebiyat dünyası için ayrıca kıymetli bir tür etkileşim ögesiydi. Başlı başına bir tür olduğu gibi, bir öykü veya romanın kurmaca dünyası içinde de önemli bir olanak sağlayıcı olarak tercih edilmiştir. Bu bağlamda şairlerin, yazarla rın ve yayıncıların birbiriyle olan edebî mektuplaşmaları ve bunların kitaplaşıp okura ulaşmış olması bir gereksinime dönüşmüş ve bu gereksinim süreç içinde edebiyat tarihi ve estetik ni- telik çerçevesinde ayrıca önem arz etmiştir. Tanpınar, Leyla Erbil, Ferit Edgü, Rilke, Simone de Beauvoir, Heidegger gibi pek çok yerli ve yabancı edebiyatçı ve düşünür bu minvalde bu türün olanaklarından yararlanan isimlerden yalnızca bir kaçıdır.Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunulan bu kitap, 1940 kuşağının iki edebiyatçısına ilgi duyanlar için yeni bir kapı aralamaktadır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Modern Türk Edebiyatı

Bölüm

Kitap İncelemesi

Yayımlanma Tarihi

1 Mayıs 2026

Gönderilme Tarihi

23 Aralık 2025

Kabul Tarihi

10 Nisan 2026

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2026 Cilt: 32 Sayı: 126

Kaynak Göster

APA
Alay, O. (2026). Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025. Folklor/Edebiyat, 32(126), 631-634. https://izlik.org/JA24EK29KN
AMA
1.Alay O. Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025. folk/ed. 2026;32(126):631-634. https://izlik.org/JA24EK29KN
Chicago
Alay, Okan. 2026. “Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025”. Folklor/Edebiyat 32 (126): 631-34. https://izlik.org/JA24EK29KN.
EndNote
Alay O (01 Mayıs 2026) Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025. Folklor/Edebiyat 32 126 631–634.
IEEE
[1]O. Alay, “Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025”., folk/ed, c. 32, sy 126, ss. 631–634, May. 2026, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA24EK29KN
ISNAD
Alay, Okan. “Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025”. Folklor/Edebiyat 32/126 (01 Mayıs 2026): 631-634. https://izlik.org/JA24EK29KN.
JAMA
1.Alay O. Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025. folk/ed. 2026;32:631–634.
MLA
Alay, Okan. “Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025”. Folklor/Edebiyat, c. 32, sy 126, Mayıs 2026, ss. 631-4, https://izlik.org/JA24EK29KN.
Vancouver
1.Okan Alay. Serenad Demirhan (Haz.) Behçet Necatigil-Tahir Alangu: Hani Seninle Susar, Yürür ve Susardık, İstanbul, Yapı Kredi, 2025. folk/ed [Internet]. 01 Mayıs 2026;32(126):631-4. Erişim adresi: https://izlik.org/JA24EK29KN

Derginin yayım dili Türkçe ve İngilizce’dir, ayrıca Türkçe de olsa tüm basılan makalelerin başlık, öz ve anahtar sözcükleri İngilizce olarak da makalede bulunur. Hakemlerden onay almış Türkçe makaleler için 750-1000 sözcükten oluşan genişletilmiş özet (extended summary) gereklidir. Elektronik çeviriler kabul edilmez.
Dergi TR-Dizin, Web of Science (ESCI), DOAJ ile diğer pek çok dizin tarafından taranmaktadır. Scimagoe quartile değeri: Q3 'dür:

TR DIZIN 2020 Etik Kriterleri kapsamında, dergimize 2020 yılından itibaren etik kurul izni gerektiren çalışmalar için makalenin yöntem bölümünde ilgili Etik Kurul Onayı ile ilgili bilgilere (kurul-tarih-sayı) yer verilmesi gerekecektir. Bu nedenle dergimize makale gönderecek olan yazarlarımızın ilgili kriteri göz önünde bulundurarak makalelerini düzenlemeleri önemle rica olunur.

Alan Editörleri/ Field Editörs
Halkbilimi/Folklore
Prof.Dr. Hande Birkalan-Gedik (JohannWolfgang-Goethe İniversitet-birkalan-gedik@m.uni-frankfurt.de)
Prof.Dr. Ali Yakıcı (Gazi Üniversitesi-yakici@gazi.edu.tr)
Prof.Dr. Aynur Koçak (Yıldız Teknik Üniversitesi-nurkocak@yildiz.edu.tr)
Prof.Dr. Işıl Altun (Regensburg Üniversitesi/Kocaeli Üniversitesi-İsil.Altun@zsk.uni-regensburg.de)
Doç.Dr. Ahmet Keskin (Samsun Üniversitesi-ahmet.keskin@samsun.edu.tr)

Edebiyat/Literature
Prof.Dr. Abdullah Uçman (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi -emekli-29 MayısÜniversitesi-abdullahucman@29mayis.edu.tr
Prof. Dr. Ramazan Korkmaz (Ardahan Üniversitesi-emekli-Kafkasya Üniversiteler Birliği -KÜNİB-r_korkmaz@hotmail.com)
Prof.Dr. Emel Kefeli (Marmara Üniversitesi-emekli-İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi-ayseemelkefeli @gmail.com)
Prof.Dr. Zekiye Antakyalıoğlu ( İstanbul Kültür Üniversitesi-zekabe@hotmail.com)
Doç.Dr. Koray Üstün (Hacettepe Üniversitesi-korayustun@hacettepe.edu.tr)

Antropoloji/Anthropology
Prof.Dr. Hanife Aliefendioğlu (Doğu Akdeniz Üniversitesi-hanife.aliefendioglu@emu.edu.tr)
Prof. Dr. Şebnem Pala Güzel (Başkent Üniversitesi-sebnempa@baskent.edu.tr)
Prof.Dr. Derya Atamtürk Duyar (İstanbul Üniversitesi-datamturk@istanbul.edu.tr)
Prof.Dr. Meryem Bulut (Ankara Üniversitesi-meryem.bulut@gmail.com)

Dil-Dilbilim/Language-Linguistics
Prof.Dr. Nurettin Demir (Hacettepe Üniversitesi-demir@hacettepe.edu.tr)
Prof. Dr. Aysu Erden (Maltepe Üniversitesi-aysuerden777@gmail.com)
Prof.Dr. Sema Aslan Demir (Hacettepe Üniversitesi-semaaslan@hacettepe.edu.tr)