Translation
BibTex RIS Cite

RÂVİLERİN İRSÂLDA BULUNMA SEBEPLERİ

Year 2020, Volume: 25 Issue: 1, 0 - 0, 30.06.2020

Abstract

İsnâd; Hz. Peygamber’in asrından itibaren başlamış, sahabe ve sonraki dönemde gelenler bu hususa önem vermişlerdir. İsnada zaruret ve ihtiyaç arttıkça her dönem isnâd aranır olmuştur. Ancak sahabe ve tabiîn dönemlerinde bazı hadis râvileri isnâdı zorunlu bir husus olarak görmemişlerdir. Zira yaşadıkları asır sıdk ve emanet asrıydı. Ayrıca yalan ve fitne de yaygınlık kazanmamıştı. Nitekim bu iki haslet (yalan ve fitne), rivayetin asabiyet, heva ve şahsî çıkar doğrultusunda şekillenmesinde etkili olabilecek kadar yaygınlaşmamıştı. Ancak sünnet (hadis) kitaplarını araştıran bir araştırmacı, yeterince mürsel rivayetlerle karşılaşabilmektedir. Endişe veren ise, bu tür rivayetlerin büyük muhaddis ve râvilerden gelmesidir. Bundan dolayı bu râvilerin neden irsâlde bulunduklarına dair araştırma gereği ortaya çıkmıştır. Bu çalışma, bu ihtiyaca cevap vermek için yapıldı. Bildiğimiz kadarıyla hadis literatüründe konuya dair ne bir kitap ne de müstakil bir çalışma yapılmış, var olan bilgiler de mutekaddimûn ve bazı muasır âlimlerin eserlerinde dağınık bir şekilde yer almıştır.

Year 2020, Volume: 25 Issue: 1, 0 - 0, 30.06.2020

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Religious Studies
Journal Section Translation
Authors

Abdülkerim Ahmed El-vüreykât This is me

Translators

Tahsin Kazan This is me

Publication Date June 30, 2020
Submission Date April 17, 2020
Published in Issue Year 2020 Volume: 25 Issue: 1

Cite

ISNAD El-vüreykât, Abdülkerim Ahmed. “RÂVİLERİN İRSÂLDA BULUNMA SEBEPLERİ”. Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. Tahsin KazanTrans 25/1 (June 2020).

Fırat University Journal of the Faculty of Theology is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).