BibTex RIS Cite

İNSANLIĞIN GENEL TOPLUMU

Year 2016, Issue: 21, 307 - 316, 01.05.2016

Abstract

Rousseau, İnsanlar Arasındaki Eşitsizliğin Kökeni ve Temeli Üzerine Söylev’de bundan sonraki dipnotlarda Eşitsizlik olarak kısaltılacak bu amaca uygun olarak, kelimenin en geniş anlamında bir “insan doğası” incelemesine girişir. Yapmaya çalıştığı şey, insan doğasının bu amaca uygun yapısını kanıtlamaktır ç.n. . “Bu pasaj belli ki, ‘evrensel yardımseverlik’in insan psikolojisinin gerekli bir unsuru olarak alındığı düşünceye ve toplum içindeki insanın diğerlerine iyi davranmasının yeterli bir sebebi olmasına bir saldırıdır. Rousseau’nun düşüncesi şöyle görünüyor; eğer biz birbirimize karşı kendiliğinden yardımsever olsaydık, iyi niyet duygusu kaybolurdu” İ.ç.n. . “Başka bir deyişle, gerçek şu ki, tüm insanların aynı doğaya sahip olmaları, birlikte yaşayan insanlar arasındaki işbirliği için bir dayanak olarak ‘evrensel yardımseverlik’te olduğu gibi uygunsuzdur: daha sonraki argüman şu olacaktır, sadece toplum sözleşmesi bunun için uygun bir dayanak sağlar” İ.ç.n. . § İnsanın, ‘yalıtılmış’ halde yaşamaktan, doğru bir şekilde temellendirilmemiş olan bir çeşit “topluluk” içinde yaşama haline geçtiği durum. Bu durumda insanlar bir “toplum”

Year 2016, Issue: 21, 307 - 316, 01.05.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Halil İbrahim Özçilingir This is me

Publication Date May 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Issue: 21

Cite

Chicago Özçilingir, Halil İbrahim. “İNSANLIĞIN GENEL TOPLUMU”. FLSF Felsefe Ve Sosyal Bilimler Dergisi, no. 21 (May 2016): 307-16.

Starting from 2024, our journal will be published in 3 issues as two regular and one special issues. These issues will be published In May (regular issue), September (special issue) and December (regular issue).

Acceptance of articles for our special issue and our regular issue in December will begin on March 15.

Only articles within the scope of the file will be included in our special issue. 

Thank you for your attention.