Research Article
BibTex RIS Cite

POSTMODERN YÖNETİM ANLAYIŞI VE KURUM İÇİ İLETİŞİM SİVİL HAVACILIKTA YER HİZMETLERİ ALANINDA KUŞAKLAR ARASINDA BİR ARAŞTIRMA

Year 2022, Volume: 1 Issue: 1, 58 - 92, 30.09.2022

Abstract

Değişimin kaçınılmaz olduğu günümüzde kuruluşlar; varlıklarını sürdürebilmek için şartları iyi anlayarak dönemin ihtiyaçlarına uyum sağlamak zorundadırlar. Bu çalışmanın amacı; günümüz iş hayatında kuruluşlardaki yönetici ve çalışan arasındaki kuşak farklılığını, iletişim yönüyle incelemektir. Rekabetin her geçen gün arttığı günümüz iş dünyasında, yetenekli iş gücünü en erken aşamada keşfetmek, çekmek ve elde tutmak kuruluşların en önemli önceliklerinden biri haline gelmiştir diyebiliriz. Bu amaçla bir yandan kuşakların özellikleri incelenirken, bir yandan farklı kuşaklara mensup aynı işlerde çalışan bireylerin, kurum içi iletişimde farklı algılara sahip olup olmadıkları incelenmeye çalışılmıştır.

Her geçen gün artan personel değişim hızının, hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların hizmet kalitesi ve karlılıklarını doğrudan etkilediği bilinmektedir. Bu çalışma ile kuşaklar arası farklılıklar göz önünde bulundurularak, işletme hedeflerine giden yolda kurum içi iletişim yoluyla kuşaklara özel oluşabilecek beklentilerin öngörülmesi amaçlanmaktadır.

Müşteri memnuniyetinin temel hedef olduğu yer hizmetlerinde, bu hedefi yakalamanın yolu ise iç müşteri memnuniyetinden geçmektedir. İç müşteriyi oluşturan çalışanların büyük çoğunluğunun Y kuşağı olduğu göz önüne alındığında yöneticiler için başarıya giden yolun Y kuşağı çalışanlarını tanımak ve anlamaktan geçtiği anlaşılmaktadır. Bu başarıyı sürekli kılmak ise işletmenin kurum içi iletişim ve kurumsal bağlılığa verdiği önem ile orantılı olacaktır.

References

  • Odabaşı, Y. (2014). Postmodern Pazarlama (Cilt 4. Basım). İstanbul: MediaCat Kitapları.
Year 2022, Volume: 1 Issue: 1, 58 - 92, 30.09.2022

Abstract

References

  • Odabaşı, Y. (2014). Postmodern Pazarlama (Cilt 4. Basım). İstanbul: MediaCat Kitapları.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Mehmet Seçkin Mutlu

Publication Date September 30, 2022
Published in Issue Year 2022 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Mutlu, M. S. (2022). POSTMODERN YÖNETİM ANLAYIŞI VE KURUM İÇİ İLETİŞİM SİVİL HAVACILIKTA YER HİZMETLERİ ALANINDA KUŞAKLAR ARASINDA BİR ARAŞTIRMA. FSM Mesleki Bilimler Dergisi, 1(1), 58-92.