Research Article
BibTex RIS Cite

Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi

Year 2023, Volume: 1 Issue: 2, 15 - 24, 13.07.2023

Abstract

Bu çalışma, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesinde lisansüstü eğitim gören
öğrencilerin Türk mutfağını nasıl algıladıklarını ölçmeyi amaçlamıştır. Araştırmada,
katılımcıların Türk mutfağı konusundaki algılarının derinlemesine incelenmesi için
Kelime İlişkilendirme Testi (KİT) yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışma kapsamında
turizm fakültesinde eğitim gören otuz dört öğrenciye ulaşılmıştır. Analizler sonunda
katılımcıların Türk mutfağı ile alakalı toplam 94 kelime söyledikleri ve bu
kelimelerin 290 kez tekrar edildiği belirlenmiştir. Katılımcıların Türk mutfağı
konusundaki yaptıkları tanımlar ise literatürde yapılan tanımlarla benzeşmektedir.

References

  • Albayrak, A. (2013). Farklı Milletlerden Turistlerin Türk Mutfağına İlişkin Görüşlerinin Saptanması Üzerine Bir Çalışma. Journal of Yaşar University, 8(30).
  • Bahar, M. ve Özatlı, S. (2003). Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi ile Lise 1. Sınıf Öğrencilerinin Canlıların Temel Bileşenleri Konusundaki Bilişsel Yapılarının Araştırılması. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 5(2), 75-85.
Year 2023, Volume: 1 Issue: 2, 15 - 24, 13.07.2023

Abstract

References

  • Albayrak, A. (2013). Farklı Milletlerden Turistlerin Türk Mutfağına İlişkin Görüşlerinin Saptanması Üzerine Bir Çalışma. Journal of Yaşar University, 8(30).
  • Bahar, M. ve Özatlı, S. (2003). Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi ile Lise 1. Sınıf Öğrencilerinin Canlıların Temel Bileşenleri Konusundaki Bilişsel Yapılarının Araştırılması. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 5(2), 75-85.
There are 2 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Gastronomy, Tourism (Other)
Journal Section Research Articles
Authors

Ramazan Karaman This is me 0000-0002-3801-2651

Göksel Kemal Girgin This is me 0000-0002-9000-5256

Publication Date July 13, 2023
Published in Issue Year 2023 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Karaman, R., & Girgin, G. K. (2023). Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World, 1(2), 15-24.
AMA Karaman R, Girgin GK. Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World. July 2023;1(2):15-24.
Chicago Karaman, Ramazan, and Göksel Kemal Girgin. “Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi”. Gastro-World 1, no. 2 (July 2023): 15-24.
EndNote Karaman R, Girgin GK (July 1, 2023) Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World 1 2 15–24.
IEEE R. Karaman and G. K. Girgin, “Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi”, Gastro-World, vol. 1, no. 2, pp. 15–24, 2023.
ISNAD Karaman, Ramazan - Girgin, Göksel Kemal. “Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi”. Gastro-World 1/2 (July 2023), 15-24.
JAMA Karaman R, Girgin GK. Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World. 2023;1:15–24.
MLA Karaman, Ramazan and Göksel Kemal Girgin. “Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi”. Gastro-World, vol. 1, no. 2, 2023, pp. 15-24.
Vancouver Karaman R, Girgin GK. Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World. 2023;1(2):15-24.