Yazım Kuralları

Makaleler Word .docx formatında hazırlanmalı ve Dergipark sistemine yüklenmelidir.

>> MAKALE ŞABLONU İNDİRME BAĞLANTISI <<

Açılan sayfada Üst kısımda yer alan Dosya Sekmesinde İndir > Microsoft Word (.docx) butonunu tıklayarak indirebilirsiniz.

7z07z9e.png

1. Sayfa boyutu A4, kenar boşlukları Üst-Alt-Sol-Sağ: 2,5 cm olarak belirlenmelidir.
2. Yazının başlığı Bookman Old Style 20 punto, büyük harflerle yazılmalıdır.
3. Yazının başlığının altında, Bookman Old Style 12 punto boyutunda yazarın adı-soyadı yer almalıdır. Yazarla ilgili bilgiler (unvanı, çalıştığı kurum, mail adresi ve ORCID) ad soyadın altında Bookman Old Style 10 punto yazılmalıdır.
4. Yazar bilgilerinin ardından, çalışmada 10pt, Bookman Old Style, İtalik, İki Yana yaslı olarak yazılmış en çok 250 kelimelik bir Türkçe özet yer almalıdır. “Özet” başlığı 10 punto ve koyu yazılmalıdır.
5. Çalışmada, ana metin Bookman Old Style yazı tipinde, tek satır aralığıyla, sonra 6 nk paragraf aralıklı ve 10 punto büyüklüğünde iki yana yaslı biçiminde yazılmalıdır.
6. Başlıklar 10 punto ve koyu olarak yazılmalıdır. Numaralandırma Düzeni şablon dosyasında gösterildiği gibidir.
7. Metin içi göndermeler aşağıdaki gibi gösterilmelidir. Üç ve daha fazla yazarı olan eserlerde, ilk yazardan sonraki yazarlara işaret etmek üzere, “vd.” kısaltması kullanılmalıdır. Kurum, kuruluş yayınlarında kurumun varsa kısa adı yoksa tam adı belirtilmelidir.
(Eryılmaz, 2010: 98)
(Eryılmaz ve Biricikoğlu, 2012: 102)
(Eryılmaz vd., 2004: 8)
(DPT, 1986:24)
(Maliye Bakanlığı, 2018:54)
8. Çalışmada kullanılan tablo, şekil veya grafikler 9 punto büyüklüğünde ve tek satır aralığıyla yazılmalıdır. Tablo, şekil ve grafikler sırayla numaralandırılmalıdır. Tablo veya şeklin başlığı üst tarafa, tablonun kaynakçası altına yazılmalıdır. Tablolar, sayfaya ortalı şekilde yerleştirilecektir. Tablo, şekil , görsel vb. açıklaması ilgili nesnenin üzerinde Bookman Old Style 9pt Kalın olacaktır.

Çalışmalarda en az üç, en fazla beş adet anahtar kelimeye yer verilmelidir.

KAYNAKÇA YAZIMI
Çalışmada kullanılan kaynaklar, “kaynakça” başlığı altında çalışmanın sonunda yer almalıdır. 10 punto, Bookman Old Style, İki Yana yaslı, 1,25 cm Asılı biçiminde yazılacak olan kaynakça bölümünde, kullanılan kaynaklar soyadlarına göre harf sırasıyla gösterilmelidir.
Kitaplar
Eryılmaz, B. (2002), Bürokrasi ve Siyaset: Bürokratik Devletten Etkin Yönetime, İstanbul: Alfa Yayınları.
Eryılmaz, B. ve Eken, M. (1993), Kamu Bürokrasisi, İzmir: İzmir Ticaret Odası Yayını.
Eryılmaz, B., Eken, M. ve Şen, M. L. (1995), İşyeri Açma ve Ruhsat İşlemleri, İzmir: İzmir Ticaret Odası Yayını.

Editörlü Kitap
Eryılmaz, B., Eken, M. ve Şen, M. L. (Ed.) (2007), Kamu Yönetimi Yazıları, Ankara: Nobel Yayıncılık.
Editörlü Kitapta Bölüm
Eryılmaz, B. (2007), “Değişen Kamu Yönetimi Anlayışı ve Bürokrasi”, Dönüşüm Sürecindeki Türkiye (Ed. D. Dursun, B. Duran ve H. Al), İstanbul: Alfa.
Makaleler
Eryılmaz, B. (2002), “Belediyelerde Demokrasi Geleneği ve Değişim İhtiyacı”, Çağdaş Yerel Yönetimler Dergisi, 11 (3), s. 6-21.
Eryılmaz, B. ve Biricikoğlu, H. (2011), "Kamu Yönetiminde Hesap Verebilirlik ve Etik", İş Ahlakı Dergisi, 4 (1), s. 19-45.
Fossestøl, K., Breit, E., Andreassen, T. A. & Klemsdal, L. (2013), “Managing Institutional Complexity in Public Sector Reform: Hybridization in Front-line Service Organizations”, Public Administration, 93 (2), p. 290-306.
Sempozyumda Sunulan Bildiri
Eryılmaz, B. (2004), “Kamu Yönetiminde Değişim”, II. Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR), 7-8 Ekim, Hacettepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü, Beytepe Kampüsü, Ankara.
Sempozyum Kitaplarında Tam Metni Yayınlanan Bildiri
Eryılmaz, B. (1989), “İl Özel İdarelerinin Mahalli İdare Sistemi İçindeki Yeri”, İl Özel İdareleri Başta Olmak Üzere Mahalli İdareler ve Toplum Kalkınması Sempozyumu, Ankara: DPT.
Resmî Kurumlar Tarafından Hazırlanan Özel Yayınlar, Raporlar vb.
Devlet Planlama Teşkilatı (2000), Kamu Mali Yönetiminin Yeniden Yapılandırılması, Özel İhtisas Komisyonu Raporu, Ankara: DPT Yayınları.
Tezler
Eryılmaz, B. (1984), Bayındırlık Hizmetlerinin Yürütülmesinde Merkezi İdare-Mahalli İdare İlişkileri, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İzmir.
İnternet Kaynakları
Curry, D. (2014), “The Crystal Ball of Public Administration Reform: What Future Predictions Tell Us about the Present. COCOPS Working Paper, No. 15, http://www.cocops.eu/wp-content/uploads/2014/06/WP15.pdf, (Erişim Tarihi: 21.01.2021).
Haynes, P. (2011), “The return of New Public Management?”, http://papers.ssrn.com/sol3 /papers.cfm?abstract_id=1935909, (Erişim Tarihi: 14.01.2021).

Yukarıdaki kurallarda yer verilmeyen farklı nitelikteki metin ve kaynaklara referans gösterim biçimleri için APA6 Kaynak Gösterim kılavuzundan yararlanılabilir.

open-access-logo.png ithenticate-badge-rec-reverse.png