BibTex RIS Cite

Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül

Year 2008, Volume: 1 Issue: 2, - , 22.07.2010

Abstract

Zeki Öğretim Sistemleri, yüksek kalitede ve etkin eğitimi amaçlayan, bu amaçla öğrenciye uzman eğitimci ile bire bir etkileşimdeymiş gibi bireysel ortam sağlamaya çalışan, gerekli kaynakları zamanında sunan, bir bilgi yığını içinde öğrencinin kaybolmasını önleyici uygulamaların geliştirildiği, bireylere göre uyarlanmış eğitim sistemidir. Başka bir deyişle, neyi öğreteceğini, kime öğreteceğini ve nasıl öğreteceğini bilen yapay zeka ortak oluşumunda yer alan tekniklerden yararlanarak tasarlanmış bir bilgisayar sistemidir. Bu sistemde temel olarak üzerinde anlaşmaya varılmış dört modül kullanılmaktadır. Bunlar: Kullanıcı arayüzü modülü, öğrenci modeli modülü, öğretim modülü ve bilgi modülüdür. Mevcut sistemlerde öğrenci modeli modülü ile öğretim modülü arasındaki ilişki sabittir; fakat aradaki bu ilişki öğrenci seviyeleri değişken olabileceğinden tekrar düzenlenebilir yapıda olmalıdır.

 

Bu çalışmada, Zeki Öğretim Sistemleri mimarisine, tasarımcının oluşturduğu seviye-konu-sunum ilişkisinin uygun şartlarda değiştirilmesini sağlayan bir modül eklenmesi önerilmiştir. Bu modül "Düzenleyici Modül" olarak adlandırılabilir.

Year 2008, Volume: 1 Issue: 2, - , 22.07.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nurettin Doğan

Betül Kubat This is me

Publication Date July 22, 2010
Submission Date July 22, 2010
Published in Issue Year 2008 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Doğan, N., & Kubat, B. (2010). Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 1(2).