BibTex RIS Cite

Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi

Year 1987, Volume: 2 Issue: 1, 0 - , 13.02.2013

Abstract

Tesis yerleşim düzenlemesi tasarım problemi konusu, Endüstri Mühendisliği disiplini içerisinde literatürde geniş şekilde incelenmiştir. Problemin çözümüne yönelik teorik ve uygulama bazında Bilgisayar Destekli Sezgisel Algoritmalar olarak bir çok niteliksel ve niceliksel model ve teknikler geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları kullanılabilir nitelikte olup, ilgili disiplin içerisinde geniş uygulama imkanı bulmuştur. Son yıllarda bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler, geliştirilen söz konusu sezgisel yaklaşımlı model ve tekniklerin birbirlerine göre göreceli üstünlüklerini daha iyi görme ve mukayese imkanını ortaya koymuştur. İşte bu araştırma, elde edilen bulgular dahilinde uygulayıcıları bilgilendirmek amacını taşımaktadır.

Year 1987, Volume: 2 Issue: 1, 0 - , 13.02.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Orhan Türkbey This is me

Publication Date February 13, 2013
Submission Date October 19, 2012
Published in Issue Year 1987 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Türkbey, O. (2013). Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 2(1).
AMA Türkbey O. Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi. GUMMFD. February 2013;2(1).
Chicago Türkbey, Orhan. “Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2, no. 1 (February 2013).
EndNote Türkbey O (February 1, 2013) Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2 1
IEEE O. Türkbey, “Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi”, GUMMFD, vol. 2, no. 1, 2013.
ISNAD Türkbey, Orhan. “Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2/1 (February 2013).
JAMA Türkbey O. Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi. GUMMFD. 2013;2.
MLA Türkbey, Orhan. “Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 1, 2013.
Vancouver Türkbey O. Tesis Yerleşim Düzenlemesinde Kullanılan Sezgisel Bilgisayar Teknikleri Ve Mukayesesi. GUMMFD. 2013;2(1).