BibTex RIS Cite

Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu

Year 1987, Volume: 2 Issue: 1, 0 - , 13.02.2013

Abstract

Çankırı-Çorum Havzası, Uğurludağ (Çorum) yöresinde Üst Tersiyer, aralarında açısal diskordans bulunan ikired bed-evaporit istifinden oluşur. Her istif altta fluviyal klastik bir birim ve bunun üzerine düşey geçişli olarak gelen bir jips birimi
ile temsil edilir. Alt istifin fluviyal klastik birimi olan incik Formasyonun üst 400 metrelik bölümünde, üç beyaz-sarımsı beyaz renkli tabaka formasyonun karakteristik özelliği olan kırmızı rengine aykırı durmaktadır. Alttaki tabaka 90 cm, orta ve üst tabakalar ise sırasıyla 35 ve 12 cm kalınlıktadır. Alt tabakada dissemine nabit bakır bulunmaktadır. Bu tabakalardan alınan örneklerin ince kesitlerinde yapılan mikroskobik incelemeler tüm örneklerin volkanik kül dokusuna sahip olduğunu göstermiştir. Ancak X-ray difraksiyon analizleri ve electron mikroskobunda yapılan incelemeler volkanik küllerin tamamen bir zeolit minerali olan klinoptilolit’e dönüştüğünü ortaya koymuştur. Eldeki mineralojik ve petrografik veriler bu dönüşümün yeraltı su tablasının altında ve sature bir ortamda suyun volkanik küllerle reaksiyonu sonucu gerçekleştiğini düşündürmektedir.

Year 1987, Volume: 2 Issue: 1, 0 - , 13.02.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Osman Ergun This is me

Publication Date February 13, 2013
Submission Date October 19, 2012
Published in Issue Year 1987 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Ergun, O. (2013). Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 2(1).
AMA Ergun O. Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu. GUMMFD. February 2013;2(1).
Chicago Ergun, Osman. “Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2, no. 1 (February 2013).
EndNote Ergun O (February 1, 2013) Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2 1
IEEE O. Ergun, “Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu”, GUMMFD, vol. 2, no. 1, 2013.
ISNAD Ergun, Osman. “Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2/1 (February 2013).
JAMA Ergun O. Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu. GUMMFD. 2013;2.
MLA Ergun, Osman. “Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 1, 2013.
Vancouver Ergun O. Çankırı. Çorum Havzası Karasal Tersiyer Çökellerinde Klinoptilolit Oluşumu. GUMMFD. 2013;2(1).