BibTex RIS Cite

A REVIEW ON POSSIBLE EFFECTS OF ELECTRONIC PAYMENT SYSTEMS

Year 2013, Volume: 15 Issue: 3, 129 - 150, 01.12.2013

Abstract

The purpose of this study is to review electronic payments which are
differentiated from traditional payment systems with the emergence of the newest
technologies. Within this framework, the concept of e-commerce and historical
development of electronic payment systems which are tools of e-commerce, types of epayment
systems, their legal infrastructure and applications in the world and Turkey
have been explained. Furthermore, e-money, e-wallet, Bitcoin which are the newest
forms of electronic payments systems have been especially emphasized, their
advantages, disadvantages, differences in practices have been underlined.
In this regard, the effects of these new financial tools coming into our lives with
technology on money policies, marketing management and financial management
which is examined in topics of cash management and risk management have been
pointed out in this study.
In conclusion, it should be accepted that electronization cannot be
ungovernable. Electronic payment systems must be seen as an opportunity and it
should be made good use of this opportunity. Regulations have to be made toward
consumer acceptance of these new systems and these systems have to be advertised and
promoted.

ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

Year 2013, Volume: 15 Issue: 3, 129 - 150, 01.12.2013

Abstract

Bu çalışmanın amacı, yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla birlikte geleneksel ödeme sistemlerinden ayrılan elektronik ödeme sistemlerinin incelenmesidir. Bu kapsamda, e-ticaret kavramı ve e-ticarete aracı olan elektronik ödeme sistemlerinin tarihsel gelişimi, türleri, hukuksal altyapısı ile Dünya ve Türkiye uygulamaları açıklanmıştır. Ayrıca, elektronik ödeme sistemlerinin en yeni çeşitleri olan, e-para, e-cüzdan ve Bitcoin üzerinde özellikle durulmuş, avantajları, dezavantajları ve uygulama farklılıkları vurgulanmıştır. Bu bağlamda, bu çalışmada teknolojiyle birlikte hayatımıza giren bu yeni finansal araçların, para politikasına, pazarlama yönetimine, nakit yönetimi ve risk yönetimi başlıklarında incelenen finansal yönetime etkileri belirtilmiştir.Sonuç olarak, elektronikleşmenin önüne geçilemez olduğu kabul edilip elektronik ödeme sistemlerinin fırsat olarak görülmesi ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Tüketicilerin bu yeni sistemleri kabulüne yönelik düzenlemeler yapılmalı, sistemler tanıtılmalı ve teşvik edilmelidir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA25KK23YM
Journal Section Articles
Authors

Burcu Zengin This is me

Aybegüm Güngördü This is me

Publication Date December 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 15 Issue: 3

Cite

APA Zengin, B., & Güngördü, A. (2013). ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 15(3), 129-150.
AMA Zengin B, Güngördü A. ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. December 2013;15(3):129-150.
Chicago Zengin, Burcu, and Aybegüm Güngördü. “ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME”. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 15, no. 3 (December 2013): 129-50.
EndNote Zengin B, Güngördü A (December 1, 2013) ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 15 3 129–150.
IEEE B. Zengin and A. Güngördü, “ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME”, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 15, no. 3, pp. 129–150, 2013.
ISNAD Zengin, Burcu - Güngördü, Aybegüm. “ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME”. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 15/3 (December 2013), 129-150.
JAMA Zengin B, Güngördü A. ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2013;15:129–150.
MLA Zengin, Burcu and Aybegüm Güngördü. “ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME”. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 15, no. 3, 2013, pp. 129-50.
Vancouver Zengin B, Güngördü A. ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMLERİNİN OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2013;15(3):129-50.