BibTex RIS Cite

ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil ile Yedekleme ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi

Year 2014, Issue: 9, 1 - 12, 01.12.2014

Abstract

Genellikle bakımı kolay olmayan uzaklıklarda, sahada bulunan elektronik ve gömülü sistemlerin kesintisiz çalışması önemlidir. Tasarlanan bu sistemde, sahadaki cihazlara başarılı bir şekilde kesintisiz güç aktarımı sağlanmıştır. Elektrik şebekesinden beslenen cihazlar için elektrik kesilmesi durumunda pil ile yedekleme işlemi otomatik olarak gerçekleştirmiştir. Bunlarla birlikte, pilden veya şebekeden beslenme durumu ve pilin gerilim seviyesi gibi bilgiler ayarlanabilir periyodik aralıklarda sunucuya HSPA veya GPRS arayüzü ile bilgilendirme işlemi gerçekleştirilmektedir. ARM ailesinden bir mikrodenetleyici kullanarak gerçekleştirilen çalışmada, sistem elektrik kesilmesi ve pil gerilim düşmesi sorunlarını doğrudan sunucuya acil durum bilgisi şeklinde gönderir.

ARM Microcontroller Based Embedded Battery Backup and Remote Monitoring System

Year 2014, Issue: 9, 1 - 12, 01.12.2014

Abstract

Uninterruptable working is very important for electronic and
embedded systems that located field where has hard maintain conditions. In this
system, uninterruptible power transmission to field devices is successfully done.
When network power cut situation, battery back-up procedure is done
automatically for network powered devices. The source of energy and voltage
level of the battery information are sent periodically which are adjusted time
intervals by the HSPA or GPRS to the system server. At power cut and low
battery voltage conditions, the ARM microcontroller based designed system
sends an emergency condition message.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA38JM63VM
Journal Section Articles
Authors

Sadık Arslan This is me

Publication Date December 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Issue: 9

Cite

APA Arslan, S. (2014). ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil ile Yedekleme ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(9), 1-12.
AMA Arslan S. ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil ile Yedekleme ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi. GBAD. December 2014;(9):1-12.
Chicago Arslan, Sadık. “ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil Ile Yedekleme Ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, no. 9 (December 2014): 1-12.
EndNote Arslan S (December 1, 2014) ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil ile Yedekleme ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 9 1–12.
IEEE S. Arslan, “ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil ile Yedekleme ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi”, GBAD, no. 9, pp. 1–12, December 2014.
ISNAD Arslan, Sadık. “ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil Ile Yedekleme Ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 9 (December 2014), 1-12.
JAMA Arslan S. ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil ile Yedekleme ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi. GBAD. 2014;:1–12.
MLA Arslan, Sadık. “ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil Ile Yedekleme Ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, no. 9, 2014, pp. 1-12.
Vancouver Arslan S. ARM Mikrodenetleyici Tabanlı Gömülü Pil ile Yedekleme ve Uzaktan Görüntüleme Sistemi. GBAD. 2014(9):1-12.