BibTex RIS Cite

Production, Partial purification and Characterization of Endoglucanase Produced by Bacillus sp. P-5 Isolated from K.Maraş Soils

Year 2015, Issue: 11, 11 - 20, 01.12.2015

Abstract

Bacillus sp. P-5 isolated from orchard soils. The maximum
cellulolitic activity was obtained at 35oC, pH 8.0 as the strain showed enzyme
synthesis in between pH 6.0-10.5. With the SDS-Page analysis of the enzyme, a
single band was obtained around 66 kDa. Maximum activity of the P-5 was
obtained in between pH 6.5 and pH 8.0. Maximum relative activity of the
enzyme presented was 55oC. Up to 45oC, the enzyme presented a
thermostability with an average 85% remaining activity. While HgCl2 produced
a strong inhibition on enzyme, the other chemicals did not produced a serious
inhibition. The resistance to detergents and some chemicals makes P-5
endoglucanase potential tool for paper pulp, detergent and bipethanol
production industries

Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu

Year 2015, Issue: 11, 11 - 20, 01.12.2015

Abstract

Bacillus sp. P-5 bahçe topraklarından izole edilmiştir. Suş, pH 6.0 ile 10.5
arasında enzim sentezi gerçekleştirirken maksimum selülolitik aktivite 35oC
sıcaklıkta pH 8.0 de gözlenmiştir. Enzimin SDS-PAGE analizi ile 66 kDa
ağırlığında bir bant elde edilmiştir. P-5 enziminin maksimum aktivitesi pH 6.5 ile
pH 8.0 arasında tespit edilmiştir. Maksimum rölatif aktivite ise 55oC’de
bulunmuştur. Enzimin 45oC’ye kadar aktivitesinin ortalama %85’ini koruduğu
gözlenmiştir. HgCl2 enzim üzerinde güçlü bir inhibisyon gösterirken diğer
kimyasallar ile ciddi bir inhibisyon gözlenmemiştir. Bir çok kimyasala ve
deterjanlara dirençli olması kağıt hamuru, deterjan ve biyoetanol üretimi gibi
bazı endüstriyel uygulamalar için P-5 endoglukanaz enziminin potansiyeli bir
olduğunu ortaya koymaktadır

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA73AR34MT
Journal Section Articles
Authors

Ashabil Aygan This is me

Gülay Battaloğlu This is me

Publication Date December 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Issue: 11

Cite

APA Aygan, A., & Battaloğlu, G. (2015). Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(11), 11-20.
AMA Aygan A, Battaloğlu G. Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. GBAD. December 2015;(11):11-20.
Chicago Aygan, Ashabil, and Gülay Battaloğlu. “Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus Sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, no. 11 (December 2015): 11-20.
EndNote Aygan A, Battaloğlu G (December 1, 2015) Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 11 11–20.
IEEE A. Aygan and G. Battaloğlu, “Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu”, GBAD, no. 11, pp. 11–20, December 2015.
ISNAD Aygan, Ashabil - Battaloğlu, Gülay. “Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus Sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 11 (December 2015), 11-20.
JAMA Aygan A, Battaloğlu G. Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. GBAD. 2015;:11–20.
MLA Aygan, Ashabil and Gülay Battaloğlu. “Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus Sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, no. 11, 2015, pp. 11-20.
Vancouver Aygan A, Battaloğlu G. Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. GBAD. 2015(11):11-20.