Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri

Volume: 22 Number: 1 March 1, 2002
Emin Kuru , Kadir Pepe
EN TR

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri

Abstract

Araştırma, Beden Eğitimi ve Spor bölümleri ile yüksek okullarının özel yetenek sınavlarına katılan öğrencilerin sosyo-ekonomik profillerinin ortaya konması amacıyla yapılmıştır. Araştırmamıza, Selçuk Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitelerinin 1999-2000 eğitim ve öğretiminde özel yetenek sınavlarına kayıt yaptıran 262 öğrenci katılmıştır. Bunlardan 171\' i bay, 91\' i bayandır. Değerlendirme sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği özel yetenek sınavlarına genelde sosyoekonomik yönden toplumumuzun orta tabakasını temsil eden kişilerin çocuklarının başvuru yaptığı ve yeterince hazırlık yapmadıkları görülmüştür. Değerlendirme, her sorunun cevaplarının yüzdelik dağılımlarına göre yapılmıştır. Ayrıca yazılı kaynaklardan da yararlanılmıştır.

Keywords

Sosyo ekonomik Yapı, Öğrenci

References

  1. No references found
APA
Kuru, E., & Pepe, K. (2002). Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22(1). https://izlik.org/JA77JB66TP
AMA
1.Kuru E, Pepe K. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri. GUJGEF. 2002;22(1). https://izlik.org/JA77JB66TP
Chicago
Kuru, Emin, and Kadir Pepe. 2002. “Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 (1). https://izlik.org/JA77JB66TP.
EndNote
Kuru E, Pepe K (March 1, 2002) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 1
IEEE
[1]E. Kuru and K. Pepe, “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri”, GUJGEF, vol. 22, no. 1, Mar. 2002, [Online]. Available: https://izlik.org/JA77JB66TP
ISNAD
Kuru, Emin - Pepe, Kadir. “Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22/1 (March 1, 2002). https://izlik.org/JA77JB66TP.
JAMA
1.Kuru E, Pepe K. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri. GUJGEF. 2002;22. Available at https://izlik.org/JA77JB66TP.
MLA
Kuru, Emin, and Kadir Pepe. “Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 22, no. 1, Mar. 2002, https://izlik.org/JA77JB66TP.
Vancouver
1.Emin Kuru, Kadir Pepe. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına Katılan Öğrencilerin Sosyoekonomik Profilleri. GUJGEF [Internet]. 2002 Mar. 1;22(1). Available from: https://izlik.org/JA77JB66TP