BibTex RIS Cite

The Evaluation of Physical Education and Sports High Schools in Terms of Quality by Students

Year 2010, Volume: 30 Issue: 1, - , 01.03.2010

Abstract

Fixing the satisfaction ratings of students having an education in these instituations providing the physical and sports education in Turkey with together fixing the adequacy of the instituations compose the aim of these study. This study group consists of 10 sport high schools which choosen by coincidental sampling method and in this work group there are 141students in 1st class and 126 students in 4th class who having an education in these high schools. In practice “Student Satisfaction Survey” was used which has been prepored by The Ministry of Education.Internal value,average value and standart deviation was evaluated in analysis of datas.In result the students emphasized that they mostly have diffuculties in facilities and lesson materials.And they also emphasized that they can\'t contact enough dialugue with lectures and school management.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi

Year 2010, Volume: 30 Issue: 1, - , 01.03.2010

Abstract

Türkiye\'deki beden eğitimi ve spor eğitimi veren bu kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin memnuniyet derecelerinin saptanması ile bu kurumların yeterliliklerinin tespiti bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Çalışma grubunu; tesadüfî örneklem metodu ile seçilen toplam 10 yüksek öğretim kurumunda okuyan 141 birinci ve 126 dördüncü sınıf öğrencisi oluşturmuştur. Uygulamada Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanmış “Öğrenci Memnuniyeti Anketi” kullanılmıştır. Verilerin analizinde aralık değer, ortalama değer, standart sapma değerlendirilmiştir. Sonuçta; Öğrenciler daha çok tesis ve ders-araç gereç konusunda sıkıntı yaşadıklarını, okul idaresi ve öğretim elemanları ile yeterince diyalog kuramadıklarını, okulda yeterince sosyal-kültürel ve sportif faaliyet yapılmadığını vurgulamışlardır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Yanık This is me

Hakan Sunay

Publication Date March 1, 2010
Published in Issue Year 2010 Volume: 30 Issue: 1

Cite

APA Yanık, M., & Sunay, H. (2010). Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 30(1).
AMA Yanık M, Sunay H. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi. GEFAD. March 2010;30(1).
Chicago Yanık, Mehmet, and Hakan Sunay. “Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 30, no. 1 (March 2010).
EndNote Yanık M, Sunay H (March 1, 2010) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 30 1
IEEE M. Yanık and H. Sunay, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi”, GEFAD, vol. 30, no. 1, 2010.
ISNAD Yanık, Mehmet - Sunay, Hakan. “Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 30/1 (March 2010).
JAMA Yanık M, Sunay H. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi. GEFAD. 2010;30.
MLA Yanık, Mehmet and Hakan Sunay. “Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 30, no. 1, 2010.
Vancouver Yanık M, Sunay H. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının Kalite Bakımından Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi. GEFAD. 2010;30(1).