EN
TR
Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı
Abstract
Birçok ülkenin ekonomisinde ve tarımsal üretiminde temel rol oynayan tahıllar, insan beslenmesi bakımından da hayati önem taşır. Dünya’da üretilen buğday, pirinç, sorgum ve darının büyük bölümü insan gıdası olarak kullanılır ve bu ürünler farklı ülkelerin diyetine protein kaynağı olarak önemli katkıda bulunurlar. Gelişmekte olan birçok ülkede hububat proteinleri, toplam protein tüketiminin %70-90’ını oluşturur (Lasztity, 1984). Tahılların önemli bir bölümü de özellikle gelişmiş ülkelerde hayvan beslenmesinde kullanılırlar.
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
August 1, 1988
Submission Date
February 13, 2015
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 1988 Volume: 13 Number: 4
APA
Köksal, H., Özkaya, H., & Atlı, A. (1988). Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. Gıda, 13(4). https://izlik.org/JA96LD22EB
AMA
1.Köksal H, Özkaya H, Atlı A. Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. The Journal of Food. 1988;13(4). https://izlik.org/JA96LD22EB
Chicago
Köksal, Hamit, Hazım Özkaya, and Ayhan Atlı. 1988. “Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı Ve Teknolojisinde Kullanımı”. Gıda 13 (4). https://izlik.org/JA96LD22EB.
EndNote
Köksal H, Özkaya H, Atlı A (August 1, 1988) Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. Gıda 13 4
IEEE
[1]H. Köksal, H. Özkaya, and A. Atlı, “Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 13, no. 4, Aug. 1988, [Online]. Available: https://izlik.org/JA96LD22EB
ISNAD
Köksal, Hamit - Özkaya, Hazım - Atlı, Ayhan. “Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı Ve Teknolojisinde Kullanımı”. Gıda 13/4 (August 1, 1988). https://izlik.org/JA96LD22EB.
JAMA
1.Köksal H, Özkaya H, Atlı A. Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. The Journal of Food. 1988;13. Available at https://izlik.org/JA96LD22EB.
MLA
Köksal, Hamit, et al. “Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı Ve Teknolojisinde Kullanımı”. Gıda, vol. 13, no. 4, Aug. 1988, https://izlik.org/JA96LD22EB.
Vancouver
1.Hamit Köksal, Hazım Özkaya, Ayhan Atlı. Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. The Journal of Food [Internet]. 1988 Aug. 1;13(4). Available from: https://izlik.org/JA96LD22EB