Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma

Volume: 29 Number: 3 June 1, 2004
  • Önder Yıldız
  • İsmail Sait Doğan
EN TR

Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma

Abstract

Bu çalışmada N-Flate, CMC formülü ve Paselli formülü ile üretilen standarda göre % 50 daha az yağlı kekler ile standart yağlı kek karşılaştırıldığında kek iç rengi, gözenek durumu, kabuk rengi, kabuk kalınlığı, nemlilik ve yapışkanlık bulguları arasında fark görülmemiştir (p>0.05). Az yağlı keklerde yağın üstlendiği olumlu etki azaldığı için. keklerin tat ve aroma, yutulabilirlik, ağızda bıraktığı his ile esneklik bul­guları arasında fark oluşmuştur (p<0.0l). Formüldeki yağ %50'den daha fazla azaltıldığında kek hamur yoğunluğunda, hacminde, iç ve dış özelliklerinde görünür farklılıklar meydana gelmiştir. Bundan dolayı tüm kek özellikleri dikkate alındığında formüldeki yağın % 50'den daha fazla azaltılmasının uygun olmayacağı sunucuna varılmıştır.  

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Önder Yıldız This is me

İsmail Sait Doğan This is me

Publication Date

June 1, 2004

Submission Date

February 13, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2004 Volume: 29 Number: 3

APA
Yıldız, Ö., & Doğan, İ. S. (2004). Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. Gıda, 29(3). https://izlik.org/JA32ZB96ZN
AMA
1.Yıldız Ö, Doğan İS. Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. The Journal of Food. 2004;29(3). https://izlik.org/JA32ZB96ZN
Chicago
Yıldız, Önder, and İsmail Sait Doğan. 2004. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek Ile Karşılaştırma”. Gıda 29 (3). https://izlik.org/JA32ZB96ZN.
EndNote
Yıldız Ö, Doğan İS (June 1, 2004) Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. Gıda 29 3
IEEE
[1]Ö. Yıldız and İ. S. Doğan, “Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma”, The Journal of Food, vol. 29, no. 3, June 2004, [Online]. Available: https://izlik.org/JA32ZB96ZN
ISNAD
Yıldız, Önder - Doğan, İsmail Sait. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek Ile Karşılaştırma”. Gıda 29/3 (June 1, 2004). https://izlik.org/JA32ZB96ZN.
JAMA
1.Yıldız Ö, Doğan İS. Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. The Journal of Food. 2004;29. Available at https://izlik.org/JA32ZB96ZN.
MLA
Yıldız, Önder, and İsmail Sait Doğan. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek Ile Karşılaştırma”. Gıda, vol. 29, no. 3, June 2004, https://izlik.org/JA32ZB96ZN.
Vancouver
1.Önder Yıldız, İsmail Sait Doğan. Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. The Journal of Food [Internet]. 2004 Jun. 1;29(3). Available from: https://izlik.org/JA32ZB96ZN

35997    GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).