Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Volume: 20 Number: 1 February 1, 1995
  • Mahmut Ünsal
  • Sebahattin Nas
EN TR

Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Abstract

Bu araştırmada piyasadan temin edilen on beş değişik tahin helvası örneği kullanılmıştır. Örneklerde su ve yağ oranı belirlendikten sonra elde edilen yağda bazı fiziksek ve kimyasal analizler yapılmıştır. Analiz sonuçları ortalama olarak şu şekilde saptanmıştır. Su oranı %3.33, yağ oranı %32.55, peroksit sayısı 3.43 meq g O2/kg yağ, serbest yağ asitleri (Oleik asit cinsinden) %0.42, iyot sayısı 105 g iyot/100 g yağ, sabunlaşma sayısı 191 mg KOH/g yağ ve kırılma indisi 20 oC’de 1.468’dir. Bazı örnek yağları oda sıcaklığında donduğu için bunlarda erime noktası tayini de yapılmıştır. Yağların donması, tahin helvalarında tağşişin yapılmış olabileceğinin kanıtıdır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Mahmut Ünsal This is me

Sebahattin Nas This is me

Publication Date

February 1, 1995

Submission Date

February 13, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 1995 Volume: 20 Number: 1

APA
Ünsal, M., & Nas, S. (1995). Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. Gıda, 20(1). https://izlik.org/JA79WA24LP
AMA
1.Ünsal M, Nas S. Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. The Journal of Food. 1995;20(1). https://izlik.org/JA79WA24LP
Chicago
Ünsal, Mahmut, and Sebahattin Nas. 1995. “Tahin Helvasının Ve Yağının Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda 20 (1). https://izlik.org/JA79WA24LP.
EndNote
Ünsal M, Nas S (February 1, 1995) Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. Gıda 20 1
IEEE
[1]M. Ünsal and S. Nas, “Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri”, The Journal of Food, vol. 20, no. 1, Feb. 1995, [Online]. Available: https://izlik.org/JA79WA24LP
ISNAD
Ünsal, Mahmut - Nas, Sebahattin. “Tahin Helvasının Ve Yağının Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda 20/1 (February 1, 1995). https://izlik.org/JA79WA24LP.
JAMA
1.Ünsal M, Nas S. Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. The Journal of Food. 1995;20. Available at https://izlik.org/JA79WA24LP.
MLA
Ünsal, Mahmut, and Sebahattin Nas. “Tahin Helvasının Ve Yağının Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda, vol. 20, no. 1, Feb. 1995, https://izlik.org/JA79WA24LP.
Vancouver
1.Mahmut Ünsal, Sebahattin Nas. Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. The Journal of Food [Internet]. 1995 Feb. 1;20(1). Available from: https://izlik.org/JA79WA24LP

35997    GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).