BibTex RIS Cite

Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri

Year 1976, Volume: 1 Issue: 1, - , 01.02.1976

Abstract

Melas, içinde takriben %50 kadar kristalize olmayan şeker bulunan  bir şeker fabrikasyonu artığıdır. Bileşiminde organik maddeler ve tuzlar da bulunmaktadır. Su %15-25; kuru madde %78-85; invert şeker %48-52 arasındadır. İslâmlığın ilk devirlerinden bu yana tanınan melasın geçmişi, M.S: 600 yıllarında Persler tarafından beyaz şeker üretiminin öğrenilmesine kadar dayanmaktadır. Teknolojisinin başlangıcı ise 300 yıl geride kalmıştır. Tüketimi, günümüze dek değişik şekillerde ve koşullarda süregelmiştir. Bugün ise, çok geniş bir teknolojinin konusu olmuştur.   

Some Infectious Agents in Melase Technology (in Turkish)

Year 1976, Volume: 1 Issue: 1, - , 01.02.1976

Abstract

Melas, içinde takriben %50 kadar kristalize olmayan şeker bulunan  bir şeker fabrikasyonu artığıdır. Bileşiminde organik maddeler ve tuzlar da bulunmaktadır. Su %15-25; kuru madde %78-85; invert şeker %48-52 arasındadır. İslâmlığın ilk devirlerinden bu yana tanınan melasın geçmişi, M.S: 600 yıllarında Persler tarafından beyaz şeker üretiminin öğrenilmesine kadar dayanmaktadır. Teknolojisinin başlangıcı ise 300 yıl geride kalmıştır. Tüketimi, günümüze dek değişik şekillerde ve koşullarda süregelmiştir. Bugün ise, çok geniş bir teknolojinin konusu olmuştur.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İşıl Fidan This is me

Yahya Cenik This is me

Publication Date February 1, 1976
Published in Issue Year 1976 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Fidan, İ. ., & Cenik, Y. . (1976). Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. Gıda, 1(1).
AMA Fidan İ, Cenik Y. Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. The Journal of Food. February 1976;1(1).
Chicago Fidan, İşıl, and Yahya Cenik. “Melas Teknolojisinde Bazı Enfeksiyon Etkenleri”. Gıda 1, no. 1 (February 1976).
EndNote Fidan İ, Cenik Y (February 1, 1976) Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. Gıda 1 1
IEEE İ. . Fidan and Y. . Cenik, “Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri”, The Journal of Food, vol. 1, no. 1, 1976.
ISNAD Fidan, İşıl - Cenik, Yahya. “Melas Teknolojisinde Bazı Enfeksiyon Etkenleri”. Gıda 1/1 (February 1976).
JAMA Fidan İ, Cenik Y. Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. The Journal of Food. 1976;1.
MLA Fidan, İşıl and Yahya Cenik. “Melas Teknolojisinde Bazı Enfeksiyon Etkenleri”. Gıda, vol. 1, no. 1, 1976.
Vancouver Fidan İ, Cenik Y. Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. The Journal of Food. 1976;1(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/