BibTex RIS Cite

A Research on Identification of Bactericidal Effects of Antimicrobials in Onion (Allium cepa L.) Samples from Different Regions (in Turkish)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 1, - , 01.02.1986

Abstract

Amasya, Elazığ, Erzincan ve Tokat illerinden alınan soğan örneklerinin (Allium cepa L.), test organizması olarak kullanılan Staphylococcus aureus, Mycobacterium phlel, Escherichia coli ve Bacillus cereus bakterilerine karşı, bakterisit etki gösterdikleri bulunmuştur. Test organizmalarından E. coli’nin daha dirençli ve Elazığ ilinden alınan soğan örneklerinin farklı bir çeşit olduğu ve daha az bir bakterisit etkiye sahip olduğu görülmüştür.

Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması

Year 1986, Volume: 11 Issue: 1, - , 01.02.1986

Abstract

Amasya, Elazığ, Erzincan ve Tokat illerinden alınan soğan örneklerinin (Allium cepa L.), test organizması olarak kullanılan Staphylococcus aureus, Mycobacterium phlel, Escherichia coli ve Bacillus cereus bakterilerine karşı, bakterisit etki gösterdikleri bulunmuştur. Test organizmalarından E. coli’nin daha dirençli ve Elazığ ilinden alınan soğan örneklerinin farklı bir çeşit olduğu ve daha az bir bakterisit etkiye sahip olduğu görülmüştür.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sami Özçelik This is me

Publication Date February 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 1

Cite

APA Özçelik, S. . (1986). Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. Gıda, 11(1).
AMA Özçelik S. Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. The Journal of Food. February 1986;11(1).
Chicago Özçelik, Sami. “Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium Cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması”. Gıda 11, no. 1 (February 1986).
EndNote Özçelik S (February 1, 1986) Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. Gıda 11 1
IEEE S. . Özçelik, “Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması”, The Journal of Food, vol. 11, no. 1, 1986.
ISNAD Özçelik, Sami. “Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium Cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması”. Gıda 11/1 (February 1986).
JAMA Özçelik S. Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Özçelik, Sami. “Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium Cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması”. Gıda, vol. 11, no. 1, 1986.
Vancouver Özçelik S. Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. The Journal of Food. 1986;11(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/