Çalışmada, kanatlı etlerinden döner üretimi ve elde edilen dönerlerin depolanması üzerinde durularak, çiğ tavuk dönerlerinin dondurarak depolanması sırasında kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinde meydana gelen değişimler ortaya konulmuştur. Tavuk dönerleri -18 °C'de 3 ay boyunca depolanmış ve uygulanan analizler sonucunda, çiğ tavuk dönerlerinin kalitelerinde değişim olmaksızın depolanabilecekleri sonucuna varılmıştır.
In this study, manufacturing and frozen storage of poultry meat döners, were explained and, changes in chemical and microbiological quality of chicken döner during frozen storage were determined. Chicken döners were frozen stored at -18 °C for 3 months. Due to results of the analysis, it was revealed that, chicken döners kept their good quality during frozen storage for 3 months.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | February 1, 2006 |
Published in Issue | Year 2006 Volume: 31 Issue: 1 |