BibTex RIS Cite

Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar

Year 1976, Volume: 1 Issue: 2, - , 01.04.1976

Abstract

Piyasadan sağlanan bazı beyaz ve kırmızı şaraplardaki kondanse olabilir tanenli maddeler (kateşin) miktarlarının saptanması amaçlanan bu çalışmada, daha çok metot üzerinde durulmuştur. Araştırmaya alınan beş adet beyaz, üç adet kırmızı şarap numunesinde kateşin değerleri, beyazlarda 0.00-0.80 g/l, kırmızılarda ise 0.38-1.27 g/l arasında saptanmıştır. Bir numunede hiç kateşin bulunmamıştır. Diğer değerler literatürde bildirilen değerler içinde kalmakla beraber, beyaz ve kırmızı şarap yapımında, şarap yapım tekniğine uyulmadığı açıktır.

Researches on the Amount of Catechin in Wines (in Turkish)

Year 1976, Volume: 1 Issue: 2, - , 01.04.1976

Abstract

Piyasadan sağlanan bazı beyaz ve kırmızı şaraplardaki kondanse olabilir tanenli maddeler (kateşin) miktarlarının saptanması amaçlanan bu çalışmada, daha çok metot üzerinde durulmuştur. Araştırmaya alınan beş adet beyaz, üç adet kırmızı şarap numunesinde kateşin değerleri, beyazlarda 0.00-0.80 g/l, kırmızılarda ise 0.38-1.27 g/l arasında saptanmıştır. Bir numunede hiç kateşin bulunmamıştır. Diğer değerler literatürde bildirilen değerler içinde kalmakla beraber, beyaz ve kırmızı şarap yapımında, şarap yapım tekniğine uyulmadığı açıktır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İşıl Fidan This is me

Yahya Cenik This is me

Publication Date April 1, 1976
Published in Issue Year 1976 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Fidan, İ. ., & Cenik, Y. . (1976). Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 1(2).
AMA Fidan İ, Cenik Y. Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. April 1976;1(2).
Chicago Fidan, İşıl, and Yahya Cenik. “Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 1, no. 2 (April 1976).
EndNote Fidan İ, Cenik Y (April 1, 1976) Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. Gıda 1 2
IEEE İ. . Fidan and Y. . Cenik, “Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 1, no. 2, 1976.
ISNAD Fidan, İşıl - Cenik, Yahya. “Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 1/2 (April 1976).
JAMA Fidan İ, Cenik Y. Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1976;1.
MLA Fidan, İşıl and Yahya Cenik. “Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 1, no. 2, 1976.
Vancouver Fidan İ, Cenik Y. Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1976;1(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/