BibTex RIS Cite

Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler

Year 1986, Volume: 11 Issue: 2, - , 01.04.1986

Abstract

Früktoz ve glukoz bal karbonhidratlarının %85-90’ını oluşturur. Bunların dışında çok çeşitli diğer şekerler de bulunmaktadır. Balda ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu organik asitler, aminoasitler, aroma maddeleri, mineral maddeler, enzimler, vitaminler de bulunmaktadır. Bala genellikle şeker şurubu tağşişleri yapılmaktadır. Bu derlemede balın bileşimi üzerinde yapılan çalışmalar ve bala yapılan hileler değerlendirilmiştir.

Composition of Honey and Adulterations (Turkish with English Abstract)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 2, - , 01.04.1986

Abstract

Fructose and glucose account for 85-90% of honey carbohydrates. In addition, honey consists the other sugar components, organic acids, amino acids, aroma compounds, mineral materials, enzymes and vitamins. Honey composition and adulteration in honey has been discussed in this article. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yaşar Hışıl This is me

Neriman Börekçioğlu This is me

Publication Date April 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 2

Cite

APA Hışıl, Y. ., & Börekçioğlu, N. . (1986). Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. Gıda, 11(2).
AMA Hışıl Y, Börekçioğlu N. Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. The Journal of Food. April 1986;11(2).
Chicago Hışıl, Yaşar, and Neriman Börekçioğlu. “Balın Bileşimi Ve Bala Yapılan Hileler”. Gıda 11, no. 2 (April 1986).
EndNote Hışıl Y, Börekçioğlu N (April 1, 1986) Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. Gıda 11 2
IEEE Y. . Hışıl and N. . Börekçioğlu, “Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler”, The Journal of Food, vol. 11, no. 2, 1986.
ISNAD Hışıl, Yaşar - Börekçioğlu, Neriman. “Balın Bileşimi Ve Bala Yapılan Hileler”. Gıda 11/2 (April 1986).
JAMA Hışıl Y, Börekçioğlu N. Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Hışıl, Yaşar and Neriman Börekçioğlu. “Balın Bileşimi Ve Bala Yapılan Hileler”. Gıda, vol. 11, no. 2, 1986.
Vancouver Hışıl Y, Börekçioğlu N. Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. The Journal of Food. 1986;11(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/