Früktoz ve glukoz bal karbonhidratlarının %85-90’ını oluşturur. Bunların dışında çok çeşitli diğer şekerler de bulunmaktadır. Balda ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu organik asitler, aminoasitler, aroma maddeleri, mineral maddeler, enzimler, vitaminler de bulunmaktadır. Bala genellikle şeker şurubu tağşişleri yapılmaktadır. Bu derlemede balın bileşimi üzerinde yapılan çalışmalar ve bala yapılan hileler değerlendirilmiştir.
Fructose and glucose account for 85-90% of honey carbohydrates. In addition, honey consists the other sugar components, organic acids, amino acids, aroma compounds, mineral materials, enzymes and vitamins. Honey composition and adulteration in honey has been discussed in this article.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | April 1, 1986 |
Published in Issue | Year 1986 Volume: 11 Issue: 2 |