BibTex RIS Cite

The Effect of Cooling Process After Pasteurization on the Content of Hydroxymethylfurfural (HMF) in Fruit Juice (Turkish with English Abstract)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.06.1986

Abstract

In this investigation the content of HMF in the apple juice, sourcherry juice, orange juice and peach nectar which were cooled after pasteurization was compared with those which left to get-cold. The HMF content of the fruit juices which weren’t cooled showed 0.3-1.6 mg/l difference with respect to the cooled fruit juices. The ratio of the increasing in the HMF content was between the limits of 4.2 to 21.4% depending on the kind of the fruit juice.  

Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi

Year 1986, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.06.1986

Abstract

Bu araştırmada, pastörize edildikten sonra soğutulan ve kendiliğinden soğuyan elma suyu, vişne suyu, portakal suyu ve şeftali nektarında hidroksimetilfurfural (HMF) oranı karşılaştırılmaktadır. Soğutulmayan meyve suyunda HMF oranı, soğutulandakine göre 0.3-1.6 mg/l fark göstermektedir ve HMF artış oranı, meyve suyu çeşidine bağlı olarak %4.2-21.4 arasında değişmektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aziz Ekşi This is me

Nevzat Artık This is me

Publication Date June 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 3

Cite

APA Ekşi, A. ., & Artık, N. . (1986). Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi. Gıda, 11(3).
AMA Ekşi A, Artık N. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi. The Journal of Food. June 1986;11(3).
Chicago Ekşi, Aziz, and Nevzat Artık. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi”. Gıda 11, no. 3 (June 1986).
EndNote Ekşi A, Artık N (June 1, 1986) Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi. Gıda 11 3
IEEE A. . Ekşi and N. . Artık, “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi”, The Journal of Food, vol. 11, no. 3, 1986.
ISNAD Ekşi, Aziz - Artık, Nevzat. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi”. Gıda 11/3 (June 1986).
JAMA Ekşi A, Artık N. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Ekşi, Aziz and Nevzat Artık. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi”. Gıda, vol. 11, no. 3, 1986.
Vancouver Ekşi A, Artık N. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi. The Journal of Food. 1986;11(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/