BibTex RIS Cite

Possible Uses of Cheese Whey for Enrichment of Bakery Products (in Turkish)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.06.1986

Abstract

Bu derleme gerek değerlendirilemeyen miktarı ve gerekse besin değeri bakımından sütçülük artıkları içinde önemli yeri olan peynir altı suyunun; gıda maddesi olarak yaşamımızda büyük öneme haiz, başta ekmek olmak üzere fırın ürünlerinin zenginleştirilmesinde kullanım imkanlarını özetleyecektir. Son yıllarda, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde, süt ve yağsız süt tozunun artan maliyetleri, yağsız süt tozunun yerini alabilecek katkı maddelerinin fırın ürünlerinde kullanılmasını hızlandırmıştır. Bunlardan peynir altı suyunun peynir üretimiyle birlikte ihtiyaç fazlası üretimi ve ucuzluğu gibi üstünlükleri, alanda kullanım imkanlarını artırmıştır.   

Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış

Year 1986, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.06.1986

Abstract

Bu derleme gerek değerlendirilemeyen miktarı ve gerekse besin değeri bakımından sütçülük artıkları içinde önemli yeri olan peynir altı suyunun; gıda maddesi olarak yaşamımızda büyük öneme haiz, başta ekmek olmak üzere fırın ürünlerinin zenginleştirilmesinde kullanım imkanlarını özetleyecektir. Son yıllarda, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde, süt ve yağsız süt tozunun artan maliyetleri, yağsız süt tozunun yerini alabilecek katkı maddelerinin fırın ürünlerinde kullanılmasını hızlandırmıştır. Bunlardan peynir altı suyunun peynir üretimiyle birlikte ihtiyaç fazlası üretimi ve ucuzluğu gibi üstünlükleri, alanda kullanım imkanlarını artırmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Adem Elgün This is me

Publication Date June 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 3

Cite

APA Elgün, A. . (1986). Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış. Gıda, 11(3).
AMA Elgün A. Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış. The Journal of Food. June 1986;11(3).
Chicago Elgün, Adem. “Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış”. Gıda 11, no. 3 (June 1986).
EndNote Elgün A (June 1, 1986) Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış. Gıda 11 3
IEEE A. . Elgün, “Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış”, The Journal of Food, vol. 11, no. 3, 1986.
ISNAD Elgün, Adem. “Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış”. Gıda 11/3 (June 1986).
JAMA Elgün A. Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Elgün, Adem. “Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış”. Gıda, vol. 11, no. 3, 1986.
Vancouver Elgün A. Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış. The Journal of Food. 1986;11(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/