BibTex RIS Cite

The Thermodynamics of Water Activity in Foods (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 3, - , 01.06.1996

Abstract

In this review, water activity which plays very important role during food processing and storing has been described in terms of thermodynamics. Food-water interactions, properties of solutions in food systems, and the relationships between water activity and some thermodynamics parameters have also been considered.

Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği

Year 1996, Volume: 21 Issue: 3, - , 01.06.1996

Abstract

Bu derlemede, gıdaların işlenmesi ve depolanması sırasında, oldukça önemli bir rol oynayan su aktivitesinin termodinamik açıdan tanımı yapılmıştır. Ayrıca, gıda-su interaksiyonları, gıda sistemlerindeki çözeltilerin özellikleri ve su aktivitesi ile bazı termodinamik parametreler arasındaki ilişkiler incelenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Muharrem Certel This is me

M. Fatih Ertugay This is me

Publication Date June 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 3

Cite

APA Certel, M. ., & Ertugay, M. F. . (1996). Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. Gıda, 21(3).
AMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. The Journal of Food. June 1996;21(3).
Chicago Certel, Muharrem, and M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği”. Gıda 21, no. 3 (June 1996).
EndNote Certel M, Ertugay MF (June 1, 1996) Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. Gıda 21 3
IEEE M. . Certel and M. F. . Ertugay, “Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği”, The Journal of Food, vol. 21, no. 3, 1996.
ISNAD Certel, Muharrem - Ertugay, M. Fatih. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği”. Gıda 21/3 (June 1996).
JAMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Certel, Muharrem and M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği”. Gıda, vol. 21, no. 3, 1996.
Vancouver Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. The Journal of Food. 1996;21(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/