Süt, küçük-büyük, genç-ihtiyar, her yaştaki kimseler için mükemmel bir besindir. Çünkü, doğa tarafından yavruya besin olsun diye sunulmuş bir maddedir. Organizmanın gereksinme duyduğu bütün besin maddelerinin büyük bir çoğunluğunu yeterli ve dengeli bir biçimde bileşiminde bulundurmaktadır. İçindeki protein, yağ, şeker ve mineral maddelerden dolayı besleyici, vitaminler, bağışıklık ve hastalık etkenlerine karşı koruyucu maddelerden dolayı da yaşatıcı özelliği vardır. Sütün bu değerini çok iyi bilen ülkelerde süt ve mamulleri tüketimi oldukça yüksek düzeylere ulaşmıştır. Tabii buna bağlı olarak, üretim de o derecede artmıştır.
Süt, küçük-büyük, genç-ihtiyar, her yaştaki kimseler için mükemmel bir besindir. Çünkü, doğa tarafından yavruya besin olsun diye sunulmuş bir maddedir. Organizmanın gereksinme duyduğu bütün besin maddelerinin büyük bir çoğunluğunu yeterli ve dengeli bir biçimde bileşiminde bulundurmaktadır. İçindeki protein, yağ, şeker ve mineral maddelerden dolayı besleyici, vitaminler, bağışıklık ve hastalık etkenlerine karşı koruyucu maddelerden dolayı da yaşatıcı özelliği vardır. Sütün bu değerini çok iyi bilen ülkelerde süt ve mamulleri tüketimi oldukça yüksek düzeylere ulaşmıştır. Tabii buna bağlı olarak, üretim de o derecede artmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | February 1, 1977 |
Published in Issue | Year 1977 Volume: 2 Issue: 1 |