BibTex RIS Cite

State and Importance of Dairy Industry In Turkey (in Turkish)

Year 1977, Volume: 2 Issue: 1, - , 01.02.1977

Abstract

Süt, küçük-büyük, genç-ihtiyar, her yaştaki kimseler için mükemmel bir besindir. Çünkü, doğa tarafından yavruya besin olsun diye sunulmuş bir maddedir. Organizmanın gereksinme duyduğu bütün besin maddelerinin büyük bir çoğunluğunu yeterli ve dengeli bir biçimde bileşiminde bulundurmaktadır. İçindeki protein, yağ, şeker ve mineral maddelerden dolayı besleyici, vitaminler, bağışıklık ve hastalık etkenlerine karşı koruyucu maddelerden dolayı da yaşatıcı özelliği vardır. Sütün bu değerini çok iyi bilen ülkelerde süt ve mamulleri tüketimi oldukça yüksek düzeylere ulaşmıştır. Tabii buna bağlı olarak, üretim de o derecede artmıştır.   

Ülkemizde Süt Sanayii ve Önemi

Year 1977, Volume: 2 Issue: 1, - , 01.02.1977

Abstract

Süt, küçük-büyük, genç-ihtiyar, her yaştaki kimseler için mükemmel bir besindir. Çünkü, doğa tarafından yavruya besin olsun diye sunulmuş bir maddedir. Organizmanın gereksinme duyduğu bütün besin maddelerinin büyük bir çoğunluğunu yeterli ve dengeli bir biçimde bileşiminde bulundurmaktadır. İçindeki protein, yağ, şeker ve mineral maddelerden dolayı besleyici, vitaminler, bağışıklık ve hastalık etkenlerine karşı koruyucu maddelerden dolayı da yaşatıcı özelliği vardır. Sütün bu değerini çok iyi bilen ülkelerde süt ve mamulleri tüketimi oldukça yüksek düzeylere ulaşmıştır. Tabii buna bağlı olarak, üretim de o derecede artmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Tümer Uraz This is me

Publication Date February 1, 1977
Published in Issue Year 1977 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Uraz, T. . (1977). Ülkemizde Süt Sanayii ve Önemi. Gıda, 2(1).
AMA Uraz T. Ülkemizde Süt Sanayii ve Önemi. The Journal of Food. February 1977;2(1).
Chicago Uraz, Tümer. “Ülkemizde Süt Sanayii Ve Önemi”. Gıda 2, no. 1 (February 1977).
EndNote Uraz T (February 1, 1977) Ülkemizde Süt Sanayii ve Önemi. Gıda 2 1
IEEE T. . Uraz, “Ülkemizde Süt Sanayii ve Önemi”, The Journal of Food, vol. 2, no. 1, 1977.
ISNAD Uraz, Tümer. “Ülkemizde Süt Sanayii Ve Önemi”. Gıda 2/1 (February 1977).
JAMA Uraz T. Ülkemizde Süt Sanayii ve Önemi. The Journal of Food. 1977;2.
MLA Uraz, Tümer. “Ülkemizde Süt Sanayii Ve Önemi”. Gıda, vol. 2, no. 1, 1977.
Vancouver Uraz T. Ülkemizde Süt Sanayii ve Önemi. The Journal of Food. 1977;2(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/