BibTex RIS Cite

A Research on the Mineral Contents of Some Wheats and their Flours and Brans (Turkish with English Abstract)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 4, - , 01.08.1986

Abstract

In this research wheat their flours and brans samples were analyzed for moisture, protein, ash and seven minerals (Fe, Cu, Zn, Na, K, Ca and P) contents.All of these minerals decreased when wheats milled to flour. Amounts of these minerals distributed to the flours were very low. Mill feeds contained higher levels of minerals except flour milled from the various wheat used.Amounts of the elements appears to be related to total ash and soil.

Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma

Year 1986, Volume: 11 Issue: 4, - , 01.08.1986

Abstract

Bu çalışmada bazı ekmeklik buğdayların ve bunların laboratuvar değirmeninde öğütülmesiyle elde edilen unlar ile kepeklerinin mineral madde miktarları tesbit edilmiştir. Buğdayların öğütülmesi ile una geçen mineral madde miktarları azalmıştır. Bu mineral maddelerin una geçme oranı çok düşük oranlarda olmuştur. Genellikle değirmen ürünleri undan daha fazla mineral madde içermektedirler. Mineral madde miktarlarının toplam kül ve toprak ile ilişkide olduğu görülmüştür.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Recai Ercan This is me

Publication Date August 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 4

Cite

APA Ercan, R. . (1986). Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. Gıda, 11(4).
AMA Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. August 1986;11(4).
Chicago Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğdaylar Ile Un Ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 11, no. 4 (August 1986).
EndNote Ercan R (August 1, 1986) Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. Gıda 11 4
IEEE R. . Ercan, “Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma”, The Journal of Food, vol. 11, no. 4, 1986.
ISNAD Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğdaylar Ile Un Ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 11/4 (August 1986).
JAMA Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğdaylar Ile Un Ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma”. Gıda, vol. 11, no. 4, 1986.
Vancouver Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1986;11(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/