BibTex RIS Cite

The Amount of L(+) and D(-) Lactic Acid in Fermented Dairy Products Produced From Cow, Ewe and Goat Milk by Using Different Starter Cultures (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 4, - , 01.08.1996

Abstract

Acidophilus milk and yoghurt were prepared from cow; ewe and goat’s milk by using L. acidophilus and yoghurt starter culture (coded CH-1). Concentrated acidophilus milk and yoghurt was then obtained by using ultrafiltration (UF) and by traditional methods. L(+) lactic acid was predominantly produced during the fermentation of all type of milk accompanied by substantial quantities of D(-) lactic acid. The amount of L(+) and D(-) lactic acid was slightly different in concentrated fermented dairy products produced by using UF and traditional technique from cow, ewe and goat’s milk.

Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları

Year 1996, Volume: 21 Issue: 4, - , 01.08.1996

Abstract

İnek, koyun, keçi sütlerinin kullanılması ile hazırlanan asidofiluslu fermente süt ve yoğurt örneklerinden UF tekniği ve geleneksel yöntem kullanılarak konsantre asidofiluslu fermente süt ve konsantre yoğurt örnekleri hazırlanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, fermente süt örneklerinin tamamında L(+) laktik asidin toplam laktik asit içindeki oranı %70-90 aralığında gözlenirken D(-) laktik asidin oranı %0.05-22 aralığında bulunmuştur. Örneklerin farkı konsantrasyon yöntemleri kullanılarak koyulaştırılması ve farklı sütler kullanılarak üretilmesi ürünlerin L(+) ve D(-) laktik asit miktarında çok az bir değişiklik yaratmıştır. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nihat Akın This is me

Publication Date August 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 4

Cite

APA Akın, N. . (1996). Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. Gıda, 21(4).
AMA Akın N. Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. The Journal of Food. August 1996;21(4).
Chicago Akın, Nihat. “Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda 21, no. 4 (August 1996).
EndNote Akın N (August 1, 1996) Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. Gıda 21 4
IEEE N. . Akın, “Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları”, The Journal of Food, vol. 21, no. 4, 1996.
ISNAD Akın, Nihat. “Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda 21/4 (August 1996).
JAMA Akın N. Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Akın, Nihat. “Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda, vol. 21, no. 4, 1996.
Vancouver Akın N. Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. The Journal of Food. 1996;21(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/