S. hortensis (kültür ve yabani) ve S. spicigera (yabani) bitkilerinden, sırasıyla kurumaddede %2.89, %2.71 ve %2.15 uçucu yağ elde edildi. Uçucu yağların gaz kromatografik analizinde, önemli bileşenler kalitatif ve kantitatif olarak belirlendi. Buna göre timol S. hortensis (yabani) ve S. spicigera’da, karvakrol S. hortensis (kültür)’de en fazla bulunan bileşendir. Ayrıca g-terpinen (sırasıyla %26.14, ^13.28,y %27.90) p-simen (%5.06, %14.94, %15.76) önemli bileşenler arasındadır. Yabani S. hortensis, timol miktarının fazlalığıyla dikkat çekicidir ve S. spicigera ile birlikte kekik ve timol kaynağı; kültür S. hortensis ise, baklakekik olarak kullanılabilecek hammaddelerdir.
S. hortensis (kültür ve yabani) ve S. spicigera (yabani) bitkilerinden, sırasıyla kurumaddede %2.89, %2.71 ve %2.15 uçucu yağ elde edildi. Uçucu yağların gaz kromatografik analizinde, önemli bileşenler kalitatif ve kantitatif olarak belirlendi. Buna göre timol S. hortensis (yabani) ve S. spicigera’da, karvakrol S. hortensis (kültür)’de en fazla bulunan bileşendir. Ayrıca g-terpinen (sırasıyla %26.14, ^13.28,y %27.90) p-simen (%5.06, %14.94, %15.76) önemli bileşenler arasındadır. Yabani S. hortensis, timol miktarının fazlalığıyla dikkat çekicidir ve S. spicigera ile birlikte kekik ve timol kaynağı; kültür S. hortensis ise, baklakekik olarak kullanılabilecek hammaddelerdir.
Akgül, A. ., Bayrak, A. ., & Doğan, A. . (1986). Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 11(5).
AMA
Akgül A, Bayrak A, Doğan A. Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. October 1986;11(5).
Chicago
Akgül, Atilla, Ali Bayrak, and Ayten Doğan. “Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 11, no. 5 (October 1986).
EndNote
Akgül A, Bayrak A, Doğan A (October 1, 1986) Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 11 5
IEEE
A. . Akgül, A. . Bayrak, and A. . Doğan, “Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 11, no. 5, 1986.
ISNAD
Akgül, Atilla et al. “Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 11/5 (October 1986).
JAMA
Akgül A, Bayrak A, Doğan A. Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1986;11.
MLA
Akgül, Atilla et al. “Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 11, no. 5, 1986.
Vancouver
Akgül A, Bayrak A, Doğan A. Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1986;11(5).