BibTex RIS Cite

Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması

Year 1986, Volume: 11 Issue: 5, - , 01.10.1986

Abstract

Mantıksal ve fiziksel açıdan, elektromanyetik spektrumun enerji kaynağı olarak sınıflandırılması bilim adamlarına olayın anlaşılması bakımından önemli ip uçları vermektedir. Böylece farklı frekansların, değişik özellik ve uygulamalar için kullanılmasında seçim şansı elde edilebilir. İnsanların en çok yararlandığı görünebilir ışık spektrumu; doğru akım yani sıfırdan başlayarak, kozmik ışınlara yani sonsuz frekansa kadar uzayan yelpazenin sadece bir dilimidir. Orta dalgaların içerdiği, güç akımı, telefon, radyo, haberleşme antları, mikro dalgalar, kızılötesi, görünür, ultraviyole, X-ışınları, gama ışınları, katot ve kozmik ışınlar spektrumları değişen frekansların sonucudur. Her frekansın özel karakteristiğinden değişik amaçlar için yararlanılır. Örneğin; ses dalgaları ve düşük frekanslardan haberleşme, mikro ve kızıl ötesi dalgalı ısıtmada, görünebilir ışıktan fotosentez olayında, X-ışınlarından iç yapıların gözlenmesinde, Laser’den helografide, Ultraviyole’den bazı pro-vitaminlerin etkin hale getirilmesinde ve mikroorganizmaların sterilize edilmesi işlerinde yararlanılmaktadır.   

Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması

Year 1986, Volume: 11 Issue: 5, - , 01.10.1986

Abstract

Mantıksal ve fiziksel açıdan, elektromanyetik spektrumun enerji kaynağı olarak sınıflandırılması bilim adamlarına olayın anlaşılması bakımından önemli ip uçları vermektedir. Böylece farklı frekansların, değişik özellik ve uygulamalar için kullanılmasında seçim şansı elde edilebilir. İnsanların en çok yararlandığı görünebilir ışık spektrumu; doğru akım yani sıfırdan başlayarak, kozmik ışınlara yani sonsuz frekansa kadar uzayan yelpazenin sadece bir dilimidir. Orta dalgaların içerdiği, güç akımı, telefon, radyo, haberleşme antları, mikro dalgalar, kızılötesi, görünür, ultraviyole, X-ışınları, gama ışınları, katot ve kozmik ışınlar spektrumları değişen frekansların sonucudur. Her frekansın özel karakteristiğinden değişik amaçlar için yararlanılır. Örneğin; ses dalgaları ve düşük frekanslardan haberleşme, mikro ve kızıl ötesi dalgalı ısıtmada, görünebilir ışıktan fotosentez olayında, X-ışınlarından iç yapıların gözlenmesinde, Laser’den helografide, Ultraviyole’den bazı pro-vitaminlerin etkin hale getirilmesinde ve mikroorganizmaların sterilize edilmesi işlerinde yararlanılmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Vural Yiğit This is me

Publication Date October 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 5

Cite

APA Yiğit, V. . (1986). Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. Gıda, 11(5).
AMA Yiğit V. Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. The Journal of Food. October 1986;11(5).
Chicago Yiğit, Vural. “Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması”. Gıda 11, no. 5 (October 1986).
EndNote Yiğit V (October 1, 1986) Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. Gıda 11 5
IEEE V. . Yiğit, “Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması”, The Journal of Food, vol. 11, no. 5, 1986.
ISNAD Yiğit, Vural. “Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması”. Gıda 11/5 (October 1986).
JAMA Yiğit V. Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Yiğit, Vural. “Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması”. Gıda, vol. 11, no. 5, 1986.
Vancouver Yiğit V. Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. The Journal of Food. 1986;11(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/