BibTex RIS Cite

Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi

Year 1996, Volume: 21 Issue: 5, - , 01.10.1996

Abstract

Laktokok suşları, tereyağı, ekşi krema, yağlı süt ve değişik peynirlerin üretiminde kullanılmaktadır. Bakteriyofaj etkisi ile starter kültürlerin zarar görmesi halen süt endüstrisinin başlıca sorunudur. Büyük ekonomik önlemlerinden dolayı laktokok fajları üzerinde yoğun çalışmalar yapılmıştır. Bu derlemede, laktokok fajlarının bugünkü taksonomik durumu ve patojen-konakçı ilişkileri özetlenmiştir. 

Lactococcal Phages and Their Importance in Dairy Industry (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 5, - , 01.10.1996

Abstract

Lactococcal strains are used to manufacture butter, sour cream, buttermilk and various cheeses. Starter culture failures due to bacteriophage attacks is still the main problem in dairy industry. Because of their considerable economic importance, extensive studies have been carried out on phages of lactococci. In this revise, pathogen-host interactions and the present state of lactococcal phage taxonomy were summarized.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Akçelik This is me

Publication Date October 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 5

Cite

APA Akçelik, M. . (1996). Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. Gıda, 21(5).
AMA Akçelik M. Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. The Journal of Food. October 1996;21(5).
Chicago Akçelik, Mustafa. “Laktokok Fajları Ve Süt Endüstrisindeki Önemi”. Gıda 21, no. 5 (October 1996).
EndNote Akçelik M (October 1, 1996) Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. Gıda 21 5
IEEE M. . Akçelik, “Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi”, The Journal of Food, vol. 21, no. 5, 1996.
ISNAD Akçelik, Mustafa. “Laktokok Fajları Ve Süt Endüstrisindeki Önemi”. Gıda 21/5 (October 1996).
JAMA Akçelik M. Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Akçelik, Mustafa. “Laktokok Fajları Ve Süt Endüstrisindeki Önemi”. Gıda, vol. 21, no. 5, 1996.
Vancouver Akçelik M. Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. The Journal of Food. 1996;21(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/