BibTex RIS Cite

Research on the Possibilities of Using Buttermilk Powder in Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 5, - , 01.10.1996

Abstract

Possibilities of using buttermilk powder instead of milk powder to increase total solids of milk in yoghurt production were investigated.   Chemical, physical and organoleptic properties of yoghurts produced by five different rations of buttermilk powder were determined. It has been found that buttermilk powder can be used at the level of £ 2% without causing any significant changes on yoghurt quality.   

Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Year 1996, Volume: 21 Issue: 5, - , 01.10.1996

Abstract

Bu araştırmada, yoğurt üretiminde kullanılan sütün kurumaddesini artırmada yağsız süttozu yerine yayıkaltı tozunun kullanım olanakları araştırılmıştır. Yayıkaltı tozu ile 5 farklı oranda katkılandırılan sütlerden yapılan yoğurtlarda çeşitli kimyasal, fiziksel ve duyusal analizler yapılmıştır. Sonuç olarak yoğurt üretiminde sütün kurumaddesinin artırılmasında süttozu yerine yayıkaltı tozunun kaliteyi olumsuz yönde etkilemeden %2 oranına kadar kullanılabileceği belirlenmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Zehra Güler This is me

Emel Sezgin This is me

Metin Atamer This is me

Publication Date October 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 5

Cite

APA Güler, Z. ., Sezgin, E. ., & Atamer, M. . (1996). Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. Gıda, 21(5).
AMA Güler Z, Sezgin E, Atamer M. Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. The Journal of Food. October 1996;21(5).
Chicago Güler, Zehra, Emel Sezgin, and Metin Atamer. “Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”. Gıda 21, no. 5 (October 1996).
EndNote Güler Z, Sezgin E, Atamer M (October 1, 1996) Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. Gıda 21 5
IEEE Z. . Güler, E. . Sezgin, and M. . Atamer, “Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”, The Journal of Food, vol. 21, no. 5, 1996.
ISNAD Güler, Zehra et al. “Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”. Gıda 21/5 (October 1996).
JAMA Güler Z, Sezgin E, Atamer M. Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Güler, Zehra et al. “Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”. Gıda, vol. 21, no. 5, 1996.
Vancouver Güler Z, Sezgin E, Atamer M. Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. The Journal of Food. 1996;21(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/