BibTex RIS Cite

Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 5, - , 01.10.1996

Abstract

Gıda endüstrisinde üretimin düzenli kontrol altında olması için, üretim esnasında gıda ürünlerinin hızlı analizi çok önemlidir. Son çalışmalar, hızlı kalite kontrol metodolojileri geliştirmek için Fourier Transform Infrared (FTIR) spektroskopi kullanılması doğrultusundadır ve FTIR teknolojisi gıda endüstrisi için kantitatif bir kalite kontrol aracı olarak önemli potansiyele sahiptir. FTIR analizi metotları kullanışlı, hızlı ve otomatiktir. ATR (Attenuated Total Reflectance) teknolojisi ile birleştiğinde örnek hazırlama işlemini önemli ölçüde kolaylaştırmaktadır. Bu makalede FTIR spektroskopinin temel prensiplerine, FTIR için örnek hazırlama ve uygulama tekniklerine ve gıda analizlerinde FTIR spektroskopinin bazı kullanım alanlarına değinilmektedir. 

Fourier Transform Infrared (FTIR) Spectroscopy Applied to Food Analysis (in English)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 5, - , 01.10.1996

Abstract

The rapid analysis of food products is crucial in food industry for adjustment of manufacturing processes while production is underway. Recent research has led to development of rapid quality-control methodologies for the food industry through the application of Fourier Transform Infrared (FTIR) spectroscopy and FTIR technology has offered substantial potential as a quantitative quality control tool for the food industry. FTIR analysis methods are convenient, rapid and automatable, and in conjunction with ATR (Attenuated Total Reflectance) technology, dramatically simplify sample handing. This article covers basic principles FTIR spectroscopy respective sample preparation and application techniques and applications of FTIR spectroscopy to food analyses.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayşe Erkahveci This is me

Artemis Karaali This is me

Publication Date October 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 5

Cite

APA Erkahveci, A. ., & Karaali, A. . (1996). Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). Gıda, 21(5).
AMA Erkahveci A, Karaali A. Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). The Journal of Food. October 1996;21(5).
Chicago Erkahveci, Ayşe, and Artemis Karaali. “Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)”. Gıda 21, no. 5 (October 1996).
EndNote Erkahveci A, Karaali A (October 1, 1996) Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). Gıda 21 5
IEEE A. . Erkahveci and A. . Karaali, “Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 21, no. 5, 1996.
ISNAD Erkahveci, Ayşe - Karaali, Artemis. “Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)”. Gıda 21/5 (October 1996).
JAMA Erkahveci A, Karaali A. Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). The Journal of Food. 1996;21.
MLA Erkahveci, Ayşe and Artemis Karaali. “Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)”. Gıda, vol. 21, no. 5, 1996.
Vancouver Erkahveci A, Karaali A. Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). The Journal of Food. 1996;21(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/