BibTex RIS Cite

Effect of Different Cooking Methods on the Nutritive Components of Beef Ground Meats (Turkish with English Abstract)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 6, - , 01.12.1986

Abstract

The loss of some nutritive components in the beef ground meats, which were cooked with different cooking methods, were analyzed. The loss of weight was determinated as 43.04% for fried meat balls, 43.56% for boiled meat balls, 45.07% for roasted meat balls. According to the different cooking methods, the moisture, fat and total protein contents in cooked beef ground meats were respectively decreased between 36.29-51.56%, 58.40-71.90%, 9.52-18.27%.

Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi

Year 1986, Volume: 11 Issue: 6, - , 01.12.1986

Abstract

Sığır hazır kıyma etlerin bileşimleri ve bu kıymaların haşlama, ızgara ve yağda kızartılmalarıyla, bazı besin öğelerinde meydana gelen kayıplar araştırılmıştır. Yağda kızartma ile %43.04, haşlama ile %43.56 ve ızgara yöntemiyle pişirmede ise %45.07 oranında ağırlık kaybı meydana gelmektedir. Sığır hazır kıyma etlerde, pişirme yöntemine bağlı olarak, su miktarı %36.29-51.56, yağ miktarı %9.52-18.27 oranında azalmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Hamdi Ertaş This is me

Nuray Kolsarıcı This is me

Publication Date December 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 6

Cite

APA Ertaş, A. H. ., & Kolsarıcı, N. . (1986). Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. Gıda, 11(6).
AMA Ertaş AH, Kolsarıcı N. Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. December 1986;11(6).
Chicago Ertaş, A. Hamdi, and Nuray Kolsarıcı. “Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi”. Gıda 11, no. 6 (December 1986).
EndNote Ertaş AH, Kolsarıcı N (December 1, 1986) Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. Gıda 11 6
IEEE A. H. . Ertaş and N. . Kolsarıcı, “Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 11, no. 6, 1986.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi - Kolsarıcı, Nuray. “Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi”. Gıda 11/6 (December 1986).
JAMA Ertaş AH, Kolsarıcı N. Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Ertaş, A. Hamdi and Nuray Kolsarıcı. “Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi”. Gıda, vol. 11, no. 6, 1986.
Vancouver Ertaş AH, Kolsarıcı N. Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1986;11(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/