BibTex RIS Cite

Effect of Increasing the Level of Total Solids on Physical Properties of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 6, - , 01.12.1986

Abstract

In this study the relationship between total solids and consistency, viscosity, serum separation of yoghurts were determined statistically.            Consistency, viscosity and serum separation measurements were determined in yoghurt samples with total solids varying from 9.38% to 23.68%. Relationship between the properties was found important. Correlation coefficients between total solid and consistency, viscosity, serum separation were found –0.97; +0.98; -0.99 respectively. Regression coefficients were also found as –14.530; +206.504; -0.758 respectively.  

Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi

Year 1986, Volume: 11 Issue: 6, - , 01.12.1986

Abstract

Araştırmada yoğurtlarda toplam kurumadde ile konsistens, viskozite ve serum ayrılması arasındaki ilişkinin derecesi istatistiksel yöntemlerle saptanmaya çalışılmıştır. Kurumadde oranları %9.38 ile %23.68 arasında değişen yoğurtlarda, konsistens, viskozite ve serum ayrılması ölçümleri yapılmıştır. Anılan özellikler arasındaki ilişki önemli bulunup, sonuçlar aşağıdaki şekilde özetlenmiştir. - Kurumadde ile konsistens, viskozite ve serum ayrılması arasındaki korrelasyon katsayıları  sırasıyla,  -0.97; +0.96; -0.99 olarak, regresyon katsayıları ise –14.530; +206.504; -0.758 olarak belirlenmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Metin Atamer This is me

Emel Sezgin This is me

Publication Date December 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 6

Cite

APA Atamer, M. ., & Sezgin, E. . (1986). Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. Gıda, 11(6).
AMA Atamer M, Sezgin E. Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. December 1986;11(6).
Chicago Atamer, Metin, and Emel Sezgin. “Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 11, no. 6 (December 1986).
EndNote Atamer M, Sezgin E (December 1, 1986) Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. Gıda 11 6
IEEE M. . Atamer and E. . Sezgin, “Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 11, no. 6, 1986.
ISNAD Atamer, Metin - Sezgin, Emel. “Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 11/6 (December 1986).
JAMA Atamer M, Sezgin E. Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Atamer, Metin and Emel Sezgin. “Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda, vol. 11, no. 6, 1986.
Vancouver Atamer M, Sezgin E. Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1986;11(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/