BibTex RIS Cite

The Investigation of Pasteurized Milk Consumed in Ankara as Regards Some Microorganisms as Hygiene Index (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 6, - , 01.12.1996

Abstract

In this study, 100 samples of pasteurized milk purchased from different markets in Ankara were analysed for bacteriological quality. It is indicated that, the maximum levels of total microorganism, Enterobacteriaceae, coliform enterococci and coagulase (+) staphylococci were indicated 103-104 cfu/ml from 44%, 102-103 cfu/ml from 44% 2.0x101-102 cfu/ml from 49% and indicated E. coli from 6%, 2.0x101-102 cfu/ml from 43% and >2.0x101 cfu/ml from 44% respectively. Pasteurized milk consumed in Ankara in the summer will be formed a potential risk for public health, because of their microbiological qualities haven’t been fit to Turkish Food Regulation criterions.  

Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi

Year 1996, Volume: 21 Issue: 6, - , 01.12.1996

Abstract

Bu çalışmada, Ankara’da Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında tüketime sunulan ve farklı marketlerden alınan 100 adet pastörize süz numunesi mikrobiyolojik kaliteleri yönünden incelenmiştir. Numunelerin maksimum %44’ünden 103-104 kob/ml aerob mezofil mikroorganizma, %44’ünden 102-103 kob/ml enterobakteri, %49’undan 2.0x101-102 kob/ml koliform ve %6’sından E. coli, %43’ünden 2.0x101-102 kob/ml enterokok ve %44’ünden >2.0x101 kob/ml koagülaz (+) stafilokok izole edilmiştir. Ankara’da yaz aylarında tüketime sunulan pastörize sütlerin, Gıda Maddeleri Tüzüğü’nün önerdiği mikrobiyolojik kalite kriterlerinin üzerinde mikroorganizma içerdiği için bu sütlerin tüketilmesinin potansiyel risk oluşturabileceği sonucuna varılmıştır.     

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Belgin Sarımehmetoğlu This is me

Özlem Küplülü This is me

Haluk Çelik This is me

Sadi Akgün This is me

Ergün Özalp This is me

Publication Date December 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 6

Cite

APA Sarımehmetoğlu, B. ., Küplülü, Ö. ., Çelik, H. ., Akgün, S. ., et al. (1996). Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. Gıda, 21(6).
AMA Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Çelik H, Akgün S, Özalp E. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. December 1996;21(6).
Chicago Sarımehmetoğlu, Belgin, Özlem Küplülü, Haluk Çelik, Sadi Akgün, and Ergün Özalp. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi Bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi”. Gıda 21, no. 6 (December 1996).
EndNote Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Çelik H, Akgün S, Özalp E (December 1, 1996) Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. Gıda 21 6
IEEE B. . Sarımehmetoğlu, Ö. . Küplülü, H. . Çelik, S. . Akgün, and E. . Özalp, “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi”, The Journal of Food, vol. 21, no. 6, 1996.
ISNAD Sarımehmetoğlu, Belgin et al. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi Bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi”. Gıda 21/6 (December 1996).
JAMA Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Çelik H, Akgün S, Özalp E. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Sarımehmetoğlu, Belgin et al. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi Bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi”. Gıda, vol. 21, no. 6, 1996.
Vancouver Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Çelik H, Akgün S, Özalp E. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerin Hijyen İndeksi bazı Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. 1996;21(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/