BibTex RIS Cite

Mould Contamination Level and Mould Flora of Dried Pulses at the Stage of Consumption (Turkish with English Abstract)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 1, - , 01.02.1987

Abstract

230 dried pulse samples have been analysed in order to determine mould contamination level and mould flora. Mould counts of the samples varied between 3x103 to 5x108 colonies/g. It has been observed that penicillia are the predominant (55%) microflora and the species of Aspergillus (29%), Cladosporium (5%), Rhizopus (3%) and other moulds follow these. Toxic species have also been found among the isolated fungi from dried pulse samples. 

Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi ve Mikroflora

Year 1987, Volume: 12 Issue: 1, - , 01.02.1987

Abstract

Kuru baklagillerde küf kontaminasyon seviyesi ve küf florasının belirlenmesinin amaçlandığı bu çalışmada farklı illerden temin edilen 230 baklagil örneği denemeye alınmıştır. Örneklerin küf kontaminasyon düzeylerinin yüksek olduğu (3x103-5x108 kolon/g) gözlenmiştir. İzole edilen küflerin büyük çoğunluğunu Penicillium’ların (%55) oluşturduğu, bunları sırası ile Aspergillus (%29), Cladosporium (%5) ve Rhizopus (%3) türleri ile diğer küf cinslerinin izlediği, tür düzeyindeki incelemelerde ise toksik küflerin mevcudiyetleri saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

N. Aran This is me

Ş. Topal This is me

D. Eke This is me

Publication Date February 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 1

Cite

APA Aran, N. ., Topal, Ş. ., & Eke, D. . (1987). Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi ve Mikroflora. Gıda, 12(1).
AMA Aran N, Topal Ş, Eke D. Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi ve Mikroflora. The Journal of Food. February 1987;12(1).
Chicago Aran, N., Ş. Topal, and D. Eke. “Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi Ve Mikroflora”. Gıda 12, no. 1 (February 1987).
EndNote Aran N, Topal Ş, Eke D (February 1, 1987) Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi ve Mikroflora. Gıda 12 1
IEEE N. . Aran, Ş. . Topal, and D. . Eke, “Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi ve Mikroflora”, The Journal of Food, vol. 12, no. 1, 1987.
ISNAD Aran, N. et al. “Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi Ve Mikroflora”. Gıda 12/1 (February 1987).
JAMA Aran N, Topal Ş, Eke D. Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi ve Mikroflora. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Aran, N. et al. “Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi Ve Mikroflora”. Gıda, vol. 12, no. 1, 1987.
Vancouver Aran N, Topal Ş, Eke D. Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi ve Mikroflora. The Journal of Food. 1987;12(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/