BibTex RIS Cite

Ascorbic Acid Used as Color Stabilizer in Meat (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1978

Abstract

Taze işlenmiş etlerin tipik kırmızı rengi; Myoglobin, Hemoglobin ve bunların bileşiklerinden meydana gelir. Taze etlerde ferrous pigmentinin kaynağı Myoglobin’dir. Bu, yeni parçalanan et yüzeyine erguvan kırmızı renkte bir görünüş verir ve atmosfer oksijenine maruz kalmasıyla et, ferrous pigmentinin parlak kırmızı rengini alır ki buna Oksimyoglobin denir.

Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit

Year 1978, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1978

Abstract

Taze işlenmiş etlerin tipik kırmızı rengi; Myoglobin, Hemoglobin ve bunların bileşiklerinden meydana gelir. Taze etlerde ferrous pigmentinin kaynağı Myoglobin’dir. Bu, yeni parçalanan et yüzeyine erguvan kırmızı renkte bir görünüş verir ve atmosfer oksijenine maruz kalmasıyla et, ferrous pigmentinin parlak kırmızı rengini alır ki buna Oksimyoglobin denir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. Ekin Şahin This is me

A. Hamdi Ertaş This is me

Publication Date June 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Şahin, M. E. ., & Ertaş, A. H. . (1978). Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. Gıda, 3(3).
AMA Şahin ME, Ertaş AH. Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. The Journal of Food. June 1978;3(3).
Chicago Şahin, M. Ekin, and A. Hamdi Ertaş. “Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit”. Gıda 3, no. 3 (June 1978).
EndNote Şahin ME, Ertaş AH (June 1, 1978) Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. Gıda 3 3
IEEE M. E. . Şahin and A. H. . Ertaş, “Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit”, The Journal of Food, vol. 3, no. 3, 1978.
ISNAD Şahin, M. Ekin - Ertaş, A. Hamdi. “Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit”. Gıda 3/3 (June 1978).
JAMA Şahin ME, Ertaş AH. Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Şahin, M. Ekin and A. Hamdi Ertaş. “Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit”. Gıda, vol. 3, no. 3, 1978.
Vancouver Şahin ME, Ertaş AH. Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. The Journal of Food. 1978;3(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/