BibTex RIS Cite

Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri

Year 1978, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1978

Abstract

  Peynir suyu, protein ve diğer gıda maddeleri için önemli bir kaynaktır, ancak, henüz bu kaynaktan tam manası ile faydalanılamamaktadır. Peynir suyundan insan besini olarak faydalanabilmek için yeni cihazların yapılması ve kullanma alanlarının bulunması gerekmektedir. Peynir suyundan konsantre protein ürünlerinin elde edilebilmesi için kullanılan metodlardan biri, ultrafiltrasyon yolu ile laktoz, tuzlar ve diğer küçük molekül ağırlığı olan maddelerin ortamdan çıkartılarak proteinin konsantre edilmesini içerir. Bunun için peynir suyu yarı geçirgen bir zar içinde basınçlanır, bu zar küçük hacimli maddelerin geçmesine, büyük hacimli maddelerin, protein gibi, tutulmasına yarar.   

Methods of Utilising Whey Proteins (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1978

Abstract

  Peynir suyu, protein ve diğer gıda maddeleri için önemli bir kaynaktır, ancak, henüz bu kaynaktan tam manası ile faydalanılamamaktadır. Peynir suyundan insan besini olarak faydalanabilmek için yeni cihazların yapılması ve kullanma alanlarının bulunması gerekmektedir. Peynir suyundan konsantre protein ürünlerinin elde edilebilmesi için kullanılan metodlardan biri, ultrafiltrasyon yolu ile laktoz, tuzlar ve diğer küçük molekül ağırlığı olan maddelerin ortamdan çıkartılarak proteinin konsantre edilmesini içerir. Bunun için peynir suyu yarı geçirgen bir zar içinde basınçlanır, bu zar küçük hacimli maddelerin geçmesine, büyük hacimli maddelerin, protein gibi, tutulmasına yarar.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

J.t. Bakel This is me

Faruk Bozoğlu This is me

Publication Date June 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Bakel, J. ., & Bozoğlu, F. . (1978). Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri. Gıda, 3(3).
AMA Bakel J, Bozoğlu F. Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri. The Journal of Food. June 1978;3(3).
Chicago Bakel, J.t., and Faruk Bozoğlu. “Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri”. Gıda 3, no. 3 (June 1978).
EndNote Bakel J, Bozoğlu F (June 1, 1978) Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri. Gıda 3 3
IEEE J. . Bakel and F. . Bozoğlu, “Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri”, The Journal of Food, vol. 3, no. 3, 1978.
ISNAD Bakel, J.t. - Bozoğlu, Faruk. “Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri”. Gıda 3/3 (June 1978).
JAMA Bakel J, Bozoğlu F. Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Bakel, J.t. and Faruk Bozoğlu. “Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri”. Gıda, vol. 3, no. 3, 1978.
Vancouver Bakel J, Bozoğlu F. Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri. The Journal of Food. 1978;3(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/