BibTex RIS Cite

Food Production in the World and in Turkey (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 2, - , 01.04.1987

Abstract

20. Yüzyılın son çeyreğinde dünya tarımsal üretim ve gıda potansiyeli üzerinde oldukça iyimser tahminler yapılmaktadır. Hesaplamalara göre halen tarım yapılan 1.4 milyar hektar tarım arazisinden elde edilen geleneksel ürünlerin toplam kalori değeri beslenme biliminin gerektirdiği ölçüler içinde 4.5 milyar insanı doyurabilecek kadardır. Buna ilave olarak bugün, tarıma elverişsiz olan arazilerin ıslahı ve ekilebilir alanların miktarının 4-5 milyar hektara çıkarılabileceği, bu miktar ekilebilir ve üzerinde hayvan yetiştirilebilir arazide çağdaş tarım tekniklerinin uygulanması ile elde edilecek ürünlerin 90 milyar insanı besleyebileceği tahmin edilmektedir.

Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi

Year 1987, Volume: 12 Issue: 2, - , 01.04.1987

Abstract

20. Yüzyılın son çeyreğinde dünya tarımsal üretim ve gıda potansiyeli üzerinde oldukça iyimser tahminler yapılmaktadır. Hesaplamalara göre halen tarım yapılan 1.4 milyar hektar tarım arazisinden elde edilen geleneksel ürünlerin toplam kalori değeri beslenme biliminin gerektirdiği ölçüler içinde 4.5 milyar insanı doyurabilecek kadardır. Buna ilave olarak bugün, tarıma elverişsiz olan arazilerin ıslahı ve ekilebilir alanların miktarının 4-5 milyar hektara çıkarılabileceği, bu miktar ekilebilir ve üzerinde hayvan yetiştirilebilir arazide çağdaş tarım tekniklerinin uygulanması ile elde edilecek ürünlerin 90 milyar insanı besleyebileceği tahmin edilmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Kadir Halkman This is me

Nihat Demirkol This is me

Publication Date April 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 2

Cite

APA Halkman, A. K. ., & Demirkol, N. . (1987). Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. Gıda, 12(2).
AMA Halkman AK, Demirkol N. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. The Journal of Food. April 1987;12(2).
Chicago Halkman, A. Kadir, and Nihat Demirkol. “Dünyada Ve Türkiye’de Gıda Üretimi”. Gıda 12, no. 2 (April 1987).
EndNote Halkman AK, Demirkol N (April 1, 1987) Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. Gıda 12 2
IEEE A. K. . Halkman and N. . Demirkol, “Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi”, The Journal of Food, vol. 12, no. 2, 1987.
ISNAD Halkman, A. Kadir - Demirkol, Nihat. “Dünyada Ve Türkiye’de Gıda Üretimi”. Gıda 12/2 (April 1987).
JAMA Halkman AK, Demirkol N. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Halkman, A. Kadir and Nihat Demirkol. “Dünyada Ve Türkiye’de Gıda Üretimi”. Gıda, vol. 12, no. 2, 1987.
Vancouver Halkman AK, Demirkol N. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. The Journal of Food. 1987;12(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/