İnsan organizmasının tüm gereksinmelerini karşılayabilecek özellikle tek besin, kuşkusuz ana sütüdür. Çeşitli bitkisel ve hayvansal ürünler ise, gereksinmenin teker teker ancak belirli bir kısmına cevap verebilir. Bu nedenle ergin insan, yaşamını sağlıklı şekilde sürdürmek ve gelişmek için bu ürünlerin hepsinden yeterli oranlarda faydalanmak zorundadır. Bu gerçek, bugün besin endüstrisi dediğimiz teknolojinin oluşmasını zorlayan ögedir. Şu halde besin endüstrisinin görevi insan bünyesine en elverişli ve yeterli karışımları üretmek ve bu operasyonlar sırasında içerdikleri besin değerini en yüksek düzeyde korumak ve ürünün tüketim süresinde dayanıklılığını sağlamaktır.
İnsan organizmasının tüm gereksinmelerini karşılayabilecek özellikle tek besin, kuşkusuz ana sütüdür. Çeşitli bitkisel ve hayvansal ürünler ise, gereksinmenin teker teker ancak belirli bir kısmına cevap verebilir. Bu nedenle ergin insan, yaşamını sağlıklı şekilde sürdürmek ve gelişmek için bu ürünlerin hepsinden yeterli oranlarda faydalanmak zorundadır. Bu gerçek, bugün besin endüstrisi dediğimiz teknolojinin oluşmasını zorlayan ögedir. Şu halde besin endüstrisinin görevi insan bünyesine en elverişli ve yeterli karışımları üretmek ve bu operasyonlar sırasında içerdikleri besin değerini en yüksek düzeyde korumak ve ürünün tüketim süresinde dayanıklılığını sağlamaktır.
Aktoluğ, A. ., & Bekbölet, M. . (1978). Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. Gıda, 3(4).
AMA
Aktoluğ A, Bekbölet M. Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. The Journal of Food. August 1978;3(4).
Chicago
Aktoluğ, Adil, and Miray Bekbölet. “Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik Ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri”. Gıda 3, no. 4 (August 1978).
EndNote
Aktoluğ A, Bekbölet M (August 1, 1978) Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. Gıda 3 4
IEEE
A. . Aktoluğ and M. . Bekbölet, “Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri”, The Journal of Food, vol. 3, no. 4, 1978.
ISNAD
Aktoluğ, Adil - Bekbölet, Miray. “Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik Ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri”. Gıda 3/4 (August 1978).
JAMA
Aktoluğ A, Bekbölet M. Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. The Journal of Food. 1978;3.
MLA
Aktoluğ, Adil and Miray Bekbölet. “Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik Ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri”. Gıda, vol. 3, no. 4, 1978.
Vancouver
Aktoluğ A, Bekbölet M. Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. The Journal of Food. 1978;3(4).