İnsan organizmasının tüm gereksinmelerini karşılayabilecek özellikle tek besin, kuşkusuz ana sütüdür. Çeşitli bitkisel ve hayvansal ürünler ise, gereksinmenin teker teker ancak belirli bir kısmına cevap verebilir. Bu nedenle ergin insan, yaşamını sağlıklı şekilde sürdürmek ve gelişmek için bu ürünlerin hepsinden yeterli oranlarda faydalanmak zorundadır. Bu gerçek, bugün besin endüstrisi dediğimiz teknolojinin oluşmasını zorlayan ögedir. Şu halde besin endüstrisinin görevi insan bünyesine en elverişli ve yeterli karışımları üretmek ve bu operasyonlar sırasında içerdikleri besin değerini en yüksek düzeyde korumak ve ürünün tüketim süresinde dayanıklılığını sağlamaktır.
İnsan organizmasının tüm gereksinmelerini karşılayabilecek özellikle tek besin, kuşkusuz ana sütüdür. Çeşitli bitkisel ve hayvansal ürünler ise, gereksinmenin teker teker ancak belirli bir kısmına cevap verebilir. Bu nedenle ergin insan, yaşamını sağlıklı şekilde sürdürmek ve gelişmek için bu ürünlerin hepsinden yeterli oranlarda faydalanmak zorundadır. Bu gerçek, bugün besin endüstrisi dediğimiz teknolojinin oluşmasını zorlayan ögedir. Şu halde besin endüstrisinin görevi insan bünyesine en elverişli ve yeterli karışımları üretmek ve bu operasyonlar sırasında içerdikleri besin değerini en yüksek düzeyde korumak ve ürünün tüketim süresinde dayanıklılığını sağlamaktır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | August 1, 1978 |
Published in Issue | Year 1978 Volume: 3 Issue: 4 |