BibTex RIS Cite

The Story of Development of Fermentation Technology in Turkey (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 3, - , 01.06.1987

Abstract

Bir bilim disiplininin gelişmesi, bir çok bilim adamı ve meslektaşların çabalarıyla oluşur. Fermantasyon Teknolojisinin gelişmesi de kuşkusuz böyle olmuştur. Bu oluşmada ilk temel taşı Halkalı Yüksek Ziraat Okulunda okutulan “Sanayi-i Ziraiyye”; yani ziraat sanatları derslerinde atılmıştır. 1891 de açılıp da 1928 yılında öğretim yaşamına son verilmiş bulunan “Halkalı Ziraat Mekteb-i lisi”, yani Halkalı Yüksek Ziraat Okulu, 32 yıllık öğretim ve eğitim süresinde bir çok değerli meslektaşlar yetiştirmiş, aynı zamanda bu meslektaşlardan bir kısmı da lise ve ortaokullarda biyoloji, kimya ve fizik öğretmeni olarak eğitim alanımızda büyük hizmetler görmüşlerdir. Bu yüksek okulda tarım bilgisi yanında biyoloji, kimya ve fizik derslerine de büyük ağırlık verilmiş bulunduğundan o zamanki lise ve ortaokullarda bu dersler için Halkalı mezunlarından büyük ölçüde yararlanılmıştır.   

Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü

Year 1987, Volume: 12 Issue: 3, - , 01.06.1987

Abstract

Bir bilim disiplininin gelişmesi, bir çok bilim adamı ve meslektaşların çabalarıyla oluşur. Fermantasyon Teknolojisinin gelişmesi de kuşkusuz böyle olmuştur. Bu oluşmada ilk temel taşı Halkalı Yüksek Ziraat Okulunda okutulan “Sanayi-i Ziraiyye”; yani ziraat sanatları derslerinde atılmıştır. 1891 de açılıp da 1928 yılında öğretim yaşamına son verilmiş bulunan “Halkalı Ziraat Mekteb-i lisi”, yani Halkalı Yüksek Ziraat Okulu, 32 yıllık öğretim ve eğitim süresinde bir çok değerli meslektaşlar yetiştirmiş, aynı zamanda bu meslektaşlardan bir kısmı da lise ve ortaokullarda biyoloji, kimya ve fizik öğretmeni olarak eğitim alanımızda büyük hizmetler görmüşlerdir. Bu yüksek okulda tarım bilgisi yanında biyoloji, kimya ve fizik derslerine de büyük ağırlık verilmiş bulunduğundan o zamanki lise ve ortaokullarda bu dersler için Halkalı mezunlarından büyük ölçüde yararlanılmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Arif Akman This is me

Publication Date June 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 3

Cite

APA Akman, A. . (1987). Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. Gıda, 12(3).
AMA Akman A. Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. The Journal of Food. June 1987;12(3).
Chicago Akman, Arif. “Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü”. Gıda 12, no. 3 (June 1987).
EndNote Akman A (June 1, 1987) Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. Gıda 12 3
IEEE A. . Akman, “Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü”, The Journal of Food, vol. 12, no. 3, 1987.
ISNAD Akman, Arif. “Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü”. Gıda 12/3 (June 1987).
JAMA Akman A. Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Akman, Arif. “Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü”. Gıda, vol. 12, no. 3, 1987.
Vancouver Akman A. Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. The Journal of Food. 1987;12(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/