BibTex RIS Cite

A Research on Production and Composition of Kurut

Year 1987, Volume: 12 Issue: 3, - , 01.06.1987

Abstract

In some district of Turkey still butter have been making from yoghurt by churning. In this method, buttermilk is produced as a by product. Kurut is made from this by product. So, buttermilk is converted to more stable dairy product. In this study microbiological, physical and chemical analyses of 13 kurut samples were carried out. The mean values of the results are as follows: plate count number 8.41x103 g, mould and yeast 5.005x103/g, dry matter 79.69%, water 20.31%, fat 10.58%, non-fat dry matter 69.12%, total ash 11.06%, salt 9.66%, minerals 1.40%, protein 57.89% acidity 59.75 SH, fat in dry matter 13.05% g.  

Kurutun Yapılışı ve Bileşimi Üzerine bir Araştırma

Year 1987, Volume: 12 Issue: 3, - , 01.06.1987

Abstract

Bu araştırmada Trabzon ve Erzurum piyasasından şansa bağlı olarak alınan 13 adet kurut örneği üzerinde mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal araştırmalar yapılmıştır. Belirlenen değerler ortalama olarak şöyledir: Toplam mikroorganizma 8.41x103/g, maya ve küf 5.005x103; kurumadde, %79.69, yağ %10.58, yağsız kurumadde %69.12, bütün kül %10.66, protein %52.89, saf kül %1.40, tuz %9.66, kurumaddede tuz %12.60, kurumaddede yağ %13.05, asitlik derecesi 59.75 SH.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nurhan Akyüz This is me

Songül Gülümser This is me

Publication Date June 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 3

Cite

APA Akyüz, N. ., & Gülümser, S. . (1987). Kurutun Yapılışı ve Bileşimi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 12(3).
AMA Akyüz N, Gülümser S. Kurutun Yapılışı ve Bileşimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. June 1987;12(3).
Chicago Akyüz, Nurhan, and Songül Gülümser. “Kurutun Yapılışı Ve Bileşimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 12, no. 3 (June 1987).
EndNote Akyüz N, Gülümser S (June 1, 1987) Kurutun Yapılışı ve Bileşimi Üzerine bir Araştırma. Gıda 12 3
IEEE N. . Akyüz and S. . Gülümser, “Kurutun Yapılışı ve Bileşimi Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 12, no. 3, 1987.
ISNAD Akyüz, Nurhan - Gülümser, Songül. “Kurutun Yapılışı Ve Bileşimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 12/3 (June 1987).
JAMA Akyüz N, Gülümser S. Kurutun Yapılışı ve Bileşimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Akyüz, Nurhan and Songül Gülümser. “Kurutun Yapılışı Ve Bileşimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 12, no. 3, 1987.
Vancouver Akyüz N, Gülümser S. Kurutun Yapılışı ve Bileşimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1987;12(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/