BibTex RIS Cite

Migrations Occurring During Salting and Ripening Periods of Feta Cheese Produced by Ultra filtration Technique (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 4, - , 01.08.1987

Abstract

Yumuşak-beyaz bir peynir olan feta peynirinin geleneksel üretiminde ultrafiltrasyon tekniği kullanılmış, böylece peyniraltı suyu redüze edilmiş ve sütün kurumadde unsurlarından daha çok yararlanılmıştır. Salamura ve olgunlaşma sırasında sütün kurumadde (km) unsurlarının oranlarında sadece laktozda düşme, diğerlerinde ise yükselme görülmüştür. Peynirdeki yağın %3.9’u ön tuzlamada toplam proteinin ise %0.75’i ön tuzlama ve %0.57’sinde olgunlaşmada salamuraya geçmiştir. Ön tuzlama ve olgunlaşma sonunda salamuralarda serum proteinleri miktarı peynirdeki toplam proteinin sırasıyla %0.17’si ve %0.33’üdür. Salamura başı ve olgunlaşma sonu arasında peynirlerde ağırlık kaybı %11.94 olarak saptanmıştır.   

Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri

Year 1987, Volume: 12 Issue: 4, - , 01.08.1987

Abstract

Yumuşak-beyaz bir peynir olan feta peynirinin geleneksel üretiminde ultrafiltrasyon tekniği kullanılmış, böylece peyniraltı suyu redüze edilmiş ve sütün kurumadde unsurlarından daha çok yararlanılmıştır. Salamura ve olgunlaşma sırasında sütün kurumadde (km) unsurlarının oranlarında sadece laktozda düşme, diğerlerinde ise yükselme görülmüştür. Peynirdeki yağın %3.9’u ön tuzlamada toplam proteinin ise %0.75’i ön tuzlama ve %0.57’sinde olgunlaşmada salamuraya geçmiştir. Ön tuzlama ve olgunlaşma sonunda salamuralarda serum proteinleri miktarı peynirdeki toplam proteinin sırasıyla %0.17’si ve %0.33’üdür. Salamura başı ve olgunlaşma sonu arasında peynirlerde ağırlık kaybı %11.94 olarak saptanmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atilla Yetişmeyen This is me

Janosz Jancso This is me

Publication Date August 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 4

Cite

APA Yetişmeyen, A. ., & Jancso, J. . (1987). Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri. Gıda, 12(4).
AMA Yetişmeyen A, Jancso J. Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri. The Journal of Food. August 1987;12(4).
Chicago Yetişmeyen, Atilla, and Janosz Jancso. “Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura Ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri”. Gıda 12, no. 4 (August 1987).
EndNote Yetişmeyen A, Jancso J (August 1, 1987) Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri. Gıda 12 4
IEEE A. . Yetişmeyen and J. . Jancso, “Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri”, The Journal of Food, vol. 12, no. 4, 1987.
ISNAD Yetişmeyen, Atilla - Jancso, Janosz. “Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura Ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri”. Gıda 12/4 (August 1987).
JAMA Yetişmeyen A, Jancso J. Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Yetişmeyen, Atilla and Janosz Jancso. “Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura Ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri”. Gıda, vol. 12, no. 4, 1987.
Vancouver Yetişmeyen A, Jancso J. Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri. The Journal of Food. 1987;12(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/