BibTex RIS Cite

Food Aroma: How natural is the natural? (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 4, - , 01.08.1987

Abstract

Bütün dünyada ve özellikle daha gelişmiş ülkelerde tüketiciler, gıdaları ve gıda bileşenlerinin besleyici değerleri ve sağlıklılığı konusunda gittikçe daha bilinçli olmaktadırlar. Aynı şekilde, yapay gıda katkıları taşıyan gıdalara göre daha az tehlikeli, daha sağlıklı ve daha güvenilir olduğuna inanılan doğal gıdalar ve bileşenlerinin tercihi de artmaktadır. Doğal gıdaların bu tercihinin sebebi gıdaların seçilmesi, hazırlanması ve tüketimiyle ilgili yerleşmiş alışkanlıklardır. Bu yüzden, geleneksel olarak hazırlanan veya işlenen bütün gıdaları “doğal” kavramı içerisine almak, genel olarak normal kabul edilmelidir. Her uygarlığın sosyal ve kültürel geçmişine bağlı olarak ele alınan bu terimin tanımı ve sınırlanmasında, tüzük ve idare organları arasında kesin bir uzlaşma olmayacağı da açıktır.   

Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?

Year 1987, Volume: 12 Issue: 4, - , 01.08.1987

Abstract

Bütün dünyada ve özellikle daha gelişmiş ülkelerde tüketiciler, gıdaları ve gıda bileşenlerinin besleyici değerleri ve sağlıklılığı konusunda gittikçe daha bilinçli olmaktadırlar. Aynı şekilde, yapay gıda katkıları taşıyan gıdalara göre daha az tehlikeli, daha sağlıklı ve daha güvenilir olduğuna inanılan doğal gıdalar ve bileşenlerinin tercihi de artmaktadır. Doğal gıdaların bu tercihinin sebebi gıdaların seçilmesi, hazırlanması ve tüketimiyle ilgili yerleşmiş alışkanlıklardır. Bu yüzden, geleneksel olarak hazırlanan veya işlenen bütün gıdaları “doğal” kavramı içerisine almak, genel olarak normal kabul edilmelidir. Her uygarlığın sosyal ve kültürel geçmişine bağlı olarak ele alınan bu terimin tanımı ve sınırlanmasında, tüzük ve idare organları arasında kesin bir uzlaşma olmayacağı da açıktır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atillâ Akgül This is me

Publication Date August 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 4

Cite

APA Akgül, A. . (1987). Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. Gıda, 12(4).
AMA Akgül A. Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. The Journal of Food. August 1987;12(4).
Chicago Akgül, Atillâ. “Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?”. Gıda 12, no. 4 (August 1987).
EndNote Akgül A (August 1, 1987) Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. Gıda 12 4
IEEE A. . Akgül, “Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?”, The Journal of Food, vol. 12, no. 4, 1987.
ISNAD Akgül, Atillâ. “Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?”. Gıda 12/4 (August 1987).
JAMA Akgül A. Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Akgül, Atillâ. “Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?”. Gıda, vol. 12, no. 4, 1987.
Vancouver Akgül A. Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. The Journal of Food. 1987;12(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/